Universiteit Leiden

nl en

Kennis naar de wijk op de Dag van de Empathie

De tuktuk van de European City Of Science Leiden 2022 stuurde de wetenschap op pad naar de wijk. In het dorpscentrum van Oegstgeest nam het Empathie-team, bestaande uit Liesbeth van Vliet, Hinke Hoffstadt, Yvette van der Linden en Jenny van der Steen, geïnteresseerden mee in de ervaring van empathie. Beleef de dag van de empathie in de fotorapportage.

In het kader van European City of Science organiseerde het empathie-team dinsdag 3 mei de Dag van de empathie, een dag voor het verspreiden van meer kennis over empathie. Empathie kan een belangrijk verschil maken in de communicatie, bijvoorbeeld in het gesprek met een zieke vriend of buur. Onderzoek van Liesbeth van Vliet en collega's toont aan dat ongeneeslijk zieke patiënten zich beter voelen onder behandeling van meer empathische dokters.

Tijdens de ervaringsroute konden bezoekers op een interactieve manier het belang van empathie in de laatste levensfase ondervinden. Bezoekers konden zich van tevoren aanmelden, of werden door middel van een flyer op de markt in Oegstgeest uitgenodigd om de ervaringsroute te bezoeken. De bezoekers werden ontvangen met koffie en thee, waarna zij in een van de vier ruimtes hun ervaringsroute konden beginnen. In deze ruimtes konden zij in gesprek gaan met ervaringsdeskundigen of onderzoekers, kunstobjecten bekijken of deelnemen in een klein theaterstuk. Beleef deze dag in de korte fotorapportage

(Foto's: Laura Struik)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.