Master Honours Challenges
Wil je ervaring opdoen met problemen oplossen? Bereid je voor op jouw toekomst met een Master Honours Challenge!
Denk als ondernemer, onderzoeker of beleidsmaker
In de Master Honours Challenges (3-10 EC) word je opgeleid tot probleemoplosser. Je ervaart hoe het is om te denken als bijvoorbeeld een ondernemer, onderzoeker of beleidsmaker die een vraagstuk wil aanpakken. Deze challenge kan betrekking hebben op een organisatie, de academische wereld of de maatschappij als geheel.
In jouw challenge werk je nauw samen in een team van studenten van verschillende disciplines. Je leert hoe je professioneel samenwerkt en bereidt je voor op het leven na jouw master.
Soorten challenges
Master Honours Challenges combineren theorie en praktijk op verschillende manieren. In sommige challenges ga je aan de slag met een vraagstuk een specifieke organisatie, zoals een gemeente, bedrijf of ngo. Je kunt bijvoorbeeld een vraagstuk onderzoeken of een oplossing bedenken voor een probleem dat zij aandragen.
Je werkt niet altijd samen met een specifieke organisatie. Je kunt ook bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf werken of problemen oplossen voor de maatschappij als geheel. Het hangt allemaal af van de challenge in kwestie!
Waarom een Master Honours Challenge?
- Je ontmoet en werkt samen met studenten van andere disciplines, net als op de werkvloer. Dit is zowel leuk als inzichtelijk.
- Je kunt samenwerken met partnerorganisaties en proeven van wat zij belangrijk vinden in het werkende leven.
- Je ontdekt of een werkveld of vakgebied bij je past.
- Je verdiept je in 'hot topics' en complexe (maatschappelijke) uitdagingen.
- Je ervaart experimenteel onderwijs en leert nieuwe vaardigheden. Enkele voorbeelden van toetsvormen: podcasts, pitches voor stakeholders, documentaires, tentoonstellingen. (NB: Dit kan per challenge erg verschillen).
Wil jij een seintje krijgen wanneer de aanmeldingen opengaan? Vul het interesseformulier in en blijf op de hoogte!
InteresseformulierStudiepunten en certificaat
Master Honours Challenges zijn extracurriculair, wat betekent dat je ze volgt bovenop je reguliere masterprogramma. Ze zijn 3-10 EC waard. Bij succesvolle afronding wordt je Master Honours Challenge op je diplomasupplement vermeld als extracurriculair vak. Je kunt eventueel zelf een certificaat aanvragen via usis-ha@leidenuniv.nl. Studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft krijgen automatisch een certificaat en cijferlijst opgestuurd.