Universiteit Leiden

nl en

Word proefpersoon

Door mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek leer je jezelf beter kennen én help je de samenleving vooruit.

Registreren

Wil je proefpersoon worden en weten welke onderzoeken er op dit moment lopen? Registreer je dan op SONA, en zie je in één oogopslag welke onderzoeken beschikbaar zijn en welke vergoeding je ervoor krijgt.

Registreren is eenvoudig. Wel zijn er enkele verschillen voor studenten van buitenaf en studenten van de opleiding Psychologie en Pedagogische Wetenschappen.

Als eerstejaarsstudent Psychologie en Pedagogische Wetenschappen ben je verplicht om deel te nemen aan onderzoek van de Universiteit Leiden en word je bij aanvang van je studie automatisch geregistreerd in het SONA-systeem voor zogenaamde proefpersooncredits. Dit betekent dat je geen account meer hoeft aan te maken en direct kunt inloggen met je studentgegevens. 

Als student van de Universiteit Leiden kun je je registreren door de studentgegevens in te vullen. Hierna ontvang je een e-mail en wachtwoord.

Ben je student, maar niet aan de Universiteit Leiden? Ook dan kan je deelnemen aan onderzoek. Je kunt je registreren door je persoonsgegevens in te vullen en een zelfbedacht uniek nummer als ID gebruiken. Hierna ontvang je een e-mail en wachtwoord.

Inschrijven voor onderzoek

Na de registratie kun je je direct inschrijven voor onderzoeken. Criteria voor deelname staan altijd vermeld. De volgorde van de experimenten is willekeurig en verandert iedere keer als je de pagina opnieuw opent. Inschrijving vindt plaats via de buttons “Timeslots available” en “Sign Up”. In andere gevallen kun je je aanmelden bij de experimentleider via e-mail.

Vragen?

Kom je er niet uit bij het registeren of heb je vragen over de betreffende site? Neem dan contact op met SONA via proefpersonen@fsw.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.