Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Ben je voltijd eerstejaars bachelorstudent, volg je een premaster of ben je bij een andere universiteit ingeschreven? Dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek.

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 15 juni 2022 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2022 om 13.00 uur

Inschrijven

Collegejaar 2022-2023
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 12 juli 2022 om 13.00 uur
Master Vanaf 13 juli 2022 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 13 december 2022 om 13.00 uur
Master Vanaf 14 december 2022 om 13.00 uur

Deadline

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

  • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je ingeschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom een paar uur duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Tentamens: voorinschrijving bevestigen

Als je je inschrijft voor een tentamen is dat slechts een zogeheten voorinschrijving. Je moet je deelname hierna nog bevestigen in MyStudymap. Dit kun je tot uiterlijk tien dagen voor het tentamen doen. Je ontvangt hierover ook bericht. Als je je deelname niet op tijd bevestigt, kun je niet meedoen aan het tentamen.

Vragen

Bachelor Bestuurskunde

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding Bestuurskunde als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Als eerstejaars bachelorstudent word je voor de vakken van in ieder geval het eerste semester ingeschreven door het OSC FGGA. Je ontvangt hierover bericht. Volg je een premaster of ben je bij een andere universiteit ingeschreven? Dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Als het niet lukt om in te schrijven, check dan eerst de Studiegids voor meer informatie. Voor sommige vakken zijn aparte afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over inschrijving voor werkgroepen en sommige vakken kennen geen werkgroepen, maar alleen hoorcolleges.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek.

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Je kan gaan plannen vanaf 15 juni 2022 om 13.00 uur voor semester 1.

Je kan gaan plannen vanaf 13 november 2022 om 13.00 uur voor semester 2

Let wel op dat het rooster nog kan wijzigen.

Inschrijving

Je kan gaan inschrijven vanaf 12 juli 2022 om 13.00 uur voor semester 1.

Je kan gaan inschrijven vanaf 13 december 2022 om 13.00 uur voor semester 2.

Deadline

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 5 dagen voor de start van het onderwijs.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

  • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je inschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom een paar uur duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Tentamens: voorinschrijving bevestigen

Als je je inschrijft voor een tentamen is dat slechts een zogeheten voorinschrijving. Je moet je deelname hierna nog bevestigen in MyStudymap. Dit kun je tot uiterlijk tien dagen voor het tentamen doen. Je ontvangt hierover ook bericht. Als je je deelname niet op tijd bevestigt, kan je niet meedoen aan het tentamen. 

Hertentamens: inschrijving

Je kan inschrijven vanaf 1 december 2022 om 13.00 uur voor de herkansingen van blok 1 en 2.

Je kan inschrijven vanaf 1 mei 2023 om 13.00 uur voor de herkansingen van blok 3 en 4.

Je moet je deelname hierna nog bevestigen in MyStudymap. Dit kun je tot uiterlijk vijf dagen voor het hertentamen doen. Je ontvangt hierover ook bericht. Als je je deelname niet op tijd bevestigt, kun je niet meedoen aan het hertentamen.

Vragen

Tentamens maken met een functiebeperking

Ga je tentamen maken en heb je een functiebeperking? Kijk dan hier. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.