Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement | Persoonlijke ontwikkeling

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten

Men spreekt over het algemeen over hoogbegaafdheid als een combinatie van een IQ dat hoger ligt dan gemiddeld (als grens wordt meestal aangehouden boven de 130), gekoppeld aan een veelzijdige en vaak creatieve manier van denken en werken.

Docent
Simone Keijsers  (Trainer / Coach)

Wellicht ben je al op de lagere school en/of middelbare school aangelopen tegen uitdagingen die te maken hadden met hoogbegaafd zijn. Het kan ook zijn dat je er op de universiteit pas achter komt dat hoogbegaafd bent.

Het is vaak niet heel makkelijk om te praten over hoogbegaafdheid, je begint er misschien niet zo snel zelf over.
Als je ervaart dat hoogbegaafdheid uitdagingen met zich meebrengt waar je graag met andere hoogbegaafden over wilt praten, en je wilt aan de slag om negatieve gevolgen of patronen waar je op dit moment mee te maken hebt te veranderen, dan kan deze groep iets voor jou zijn.

Uitdagingen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld timemanagement, interesse snel verliezen, studievaardigheden, moeite hebben met koetjes-en kalfjesgesprekken, enzovoorts. Hier een link naar een lijst met mogelijke uitdagingen.

Voor wie

Studenten bij wie hoogbegaafdheid middels onderzoek is vastgesteld, of studenten bij wie het aannemelijk is dat ze hoogbegaafdheid zijn. Als je het niet zeker weet kun je ook een afspraak maken om te bespreken of de uitdagingen waar jij tegenaan loopt te maken zouden kunnen hebben met hoogbegaafdheid.
Met dit gesprek kunnen we niet vaststellen of je hoogbegaafd bent. Wil je daarover zekerheid hebben, zul je dat zelf moeten laten vaststellen door middel van testen.

Werkwijze

Vijf groepsbijeenkomsten van 4 uur. Wanneer je je aanmeldt verplicht je je tot het bijwonen van alle vijf bijeenkomsten, het hebben van contact met mededeelnemers tussen de bijeenkomsten en het werken aan je gestelde doelen.

Begeleider

Simone Keijsers, studentenbegeleider gespecialiseerd in studiekeuze-/loopbaanvragen, studievaardigheden en hoogbegaafdheid.

Individuele afspraak

Wie je liever (eerst) een gesprek met Simone Keijsers, maak dan hier een afspraak.

Maandelijkse Meet en Greet

Een keer in de maand wordt er een Meet en Greet georganiseerd om andere hoogbegaafde studenten te ontmoeten. De Meet en Greet bestaat uit een kort programma met inhoud, en verder is het gezellig samenzijn en kletsen. Voor informatie: s.j.m.keijsers@sea.leidenuniv.nl  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.