Universiteit Leiden

nl en

Vacture: Student-assistent (web)redacteur Strategische Communicatie en Marketing

8 juli 2024

Ben jij een enthousiaste en gedreven student die graag schrijft voor digitale media? Wil je jouw (web)redactieskills verder ontwikkelen in een professionele en inspirerende omgeving? Dan is dit je kans!

 • 12 uur per week
 • In Leiden
 • Reageer uiterlijk 10 juli

Strategische Communicatie en Marketing (SC&M) van de Universiteit Leiden is per september 2024 op zoek naar twee student-assistenten voor ieder 0,3 fte (12 uur per week).

Als student-assistent draai je mee als (web)redacteur. Dit houdt in dat je:   

 • de redacties ondersteunt bij de het onderhouden van de informatie op de diverse websites van de universiteit;
 • mededelingen, agenda- en nieuwsberichten schrijft/redigeert voor de website;
 • meehelpt bij het opzetten van de studentennieuwsbrief en/of medewerkersnieuwsbrief;
 • meedenkt over onderwerpen en invalshoeken die we niet mogen missen;

Welke werkzaamheden exact onder jouw verantwoordelijkheid vallen, is afhankelijk van wat er op dat moment binnen de afdeling speelt en je kennis en ervaring.

Wie zoeken we?

Idealiter voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je bent een derde- of vierdejaars hbo- of wo-student die een opleiding volgt die aansluit op het werk als (web)redacteur of hier in een andere vorm ervaring mee heeft;
 • Je bent bekend met het schrijven van artikelen, hebt uitstekende schrijfvaardigheden in het Nederlands en kunt goed uit de voeten in het Engels;
 • Je kunt complexe informatie op een heldere manier vertalen naar verschillende doelgroepen;
 • Ervaring met een CMS (in ons geval is dat Bloomreach) en programma’s als Canva en Photoshop is een pre; 
 • Je werkt zelfstandig en nauwkeurig;
 • Je bent pro-actief;
 • Je bent vanaf september een jaar beschikbaar.

Wat bieden we jou?

Op onze redacties krijg je de kans om meer te leren over het communicatievak en de universiteit als organisatie. Je draagt bij aan de online zichtbaarheid van de universiteit en werkt in een team met gezellige collega’s die ieder een eigen specialisatie hebben.

Deze flexibele bijbaan is perfect te combineren met je studie. De functie is voor 12 uur per week (werkdagen in overleg). Het aantal uren en dagen per week is bespreekbaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van je studiefase, minimaal € 2.618,- en maximaal € 2.846,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (SA schaal).

Is dit iets voor jou?

Herken jij jezelf in deze beschrijving en kun je niet wachten om aan de slag te gaan als student-assistent (web)redacteur?

Solliciteer nu!

De sollicitatiegesprekken vinden op 15 juli plaats in Leiden.

Over ons

Strategische Communicatie en Marketing (SC&M) ontwikkelt het marketing- en communicatiebeleid van de Universiteit Leiden en voert dit uit. SC&M adviseert het College van Bestuur en helpt de faculteiten met hun marketing en communicatie. Binnen SC&M kom je te werken in Team Communicatieservices/Interne Communicatie.
De nieuws- en webredactie draagt bij aan een heldere informatievoorziening en communicatie naar studenten en medewerkers. Verder verzorgt zij alle in- en externe berichtgeving voor de universiteit en onderhoudt de studenten- en medewerkerswebsite. Dit betekent dat we schrijven over bijvoorbeeld veilig (digitaal) studeren en werken voor onze studenten en medewerkers, maar ook over universitair onderzoek met betrekking tot actuele onderwerpen, zoals de toenemende polarisatie in Nederland en de oorlog in Oekraïne.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij ons onderwijs en onderzoek verrijken en versterken.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Remco Zeedijk, teamleider Communicatie, r.h.zeedijk@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.