Universiteit Leiden

nl en

Research traineeship

Wil je tijdens je studie ervaring opdoen als onderzoeker? Kijk eens naar het Research Traineeship Programme van de faculteit Geesteswetenschappen!

De Faculteit Geesteswetenschappen biedt gemotiveerde studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op gebied van academisch onderzoek. Trainees doen werkervaring op in een academische context. Bijvoorbeeld door mee te werken aan wetenschappelijke artikelen, een app of database te ontwikkelen, manuscripten te onderzoeken en de resultaten te presenteren op een (internationale) conferentie.

Praktische informatie

Het Research Traineeship Programme start elk jaar in februari. Trainees gaan voor 7 maanden ongeveer een dag per week (5,7 uur /0,15 fte) aan de slag in het onderzoek, en worden hierbij begeleid door twee onderzoekers uit de wetenschappelijke staf. De projecten kunnen zowel Engelstalig als Nederlandstalig zijn. De trainees worden aangesteld via Jobmotion en krijgen voor het traineeship betaald. Nieuwe projecten worden elk jaar in november gepubliceerd. In de voorstellen staat hoe je kunt solliciteren.

Voor wie?

Het programma is speciaal bedoeld voor gemotiveerde studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Leiden die ervaring willen opdoen in academisch onderzoek. Derdejaars BA studenten en (Research)MA studenten van de eigen faculteit worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Gedurende het traineeship moeten de trainees ingeschreven zijn als student aan de Universiteit Leiden (februari t/m augustus).

Voor meer informatie ga naar huidige onderzoeksprojecten.

Contact

Saskia van der Velde MA Programme Coordinator ResearchTrainee@hum.leidenuniv.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.