Universiteit Leiden

nl en

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het Leiden Leadership Programme? Misschien vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen hieronder.

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je hem stellen via leadership@ha.leidenuniv.nl

Wie kan zich aanmelden?

Een bachelorstudent kan zich niet aanmelden voor het Leiden Leadership Programme. Voor bachelorstudenten biedt de Honours Academy verscheidene Bachelor Honours Classes of Honours Colleges aan.

Pre-masterstudenten kunnen zich niet aanmelden voor het Leiden Leadership Programme. Echter, je kan je als pre-masterstudent wel aanmelden voor een Bachelor Honours Class.

Als je student bent aan de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam, kun je je aanmelden voor het Leider Leadership Programme. Als je aan een andere universiteit studeert, kun je je helaas niet aanmelden.

Als je het LLP wil volgen, moet je ingeschreven staan bij een masteropleiding (of twee) bij de Universiteit Leiden, TU Delft of Erasmus Universiteit Rotterdam van november tot juni.

Aanmelding en toelating

Je kunt je alleen aanmelden voor het Leiden Leadership Programme als geheel.

De aanmelding voor het LLP opent in september. Vanwege de drukte van het selectieproces is het belangrijk dat je je aanmeldt voor de aanmelddeadline

Er geldt een fysieke aanwezigheidsplicht voor alle onderdelen. Het is daarom niet mogelijk om aan het LLP deel te nemen als je niet in Leiden aanwezig kunt zijn.

De motivatiebrief moet geschreven worden in een vooraf vastgesteld format dat hier kan worden gevonden.

Check allereerst je spamfolder. Als je daar de bevestigingsmail niet kunt vinden, stuur dan een e-mail naar leadership@ha.leidenuniv.nl.

Het LLP start in de eerste helft van november. Halverwege oktober ontvang je een mail waarin staat of je bent toegelaten tot het programma of niet.

Na toelating tot het LLP

De organisatie van het Leiden Leadership Programme zal ervoor zorgen dat je voor dit programma ingeschreven wordt in uSis. Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Zodra je ingeschreven bent in uSis, krijg je ook toegang tot Brightspace. De organisatie van het LLP zorgt voor de inschrijven bij zowel uSis als Brightspace.

Als je je aanmeldt voor het LLP verwachten we volledige inzet en beschikbaarheid. Voel je je tijdens het programma toch genoodzaakt om je uit te schrijven, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie door te mailen naar leadership@ha.leidenuniv.nl. Vergeet niet je reden van uitschrijven te vermelden. 

Na afronding van het LLP

Als je het Leiden Leadership Programme met succes afrondt, ontvang je een certificaat. Het studieresultaat zal ook op je diploma worden vermeld als extracurriculaire activiteit.

De LLP-studiepunten tellen niet mee als studiepunten voor je reguliere masteropleiding. Wel zal het cijfer van het LLP worden toegevoegd aan je diplomasupplement als extracurriculaire activiteit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.