Universiteit Leiden

nl en

Studeren in tijden van corona

Vanwege het coronavirus zijn alle opleidingen overgestapt op online onderwijs. Dit duurt tot het einde van het collegejaar.

Updates

4 juni

Studieplekken vanaf 8 juni weer beperkt toegankelijk
Vanaf 8 juni kun je in de bibliotheken en een aantal facultaire gebouwen weer gebruikmaken van een beperkt aantal studieplekken. Je moet hiervoor van tevoren een tijdslot reserveren. Lees meer

Boeken lenen bij andere bibliotheken
Je kunt weer boeken lenen bij andere Nederlandse universiteitsbibliotheken, via WorldCat. Lees meer

28 mei

Geen exchangeprogramma’s eerste semester 2020-2021
De exchangeprogramma’s binnen en buiten Europa gaan het eerste semester niet door voor zowel studenten die in het buitenland willen gaan studeren, als buitenlandse studenten die in Leiden willen komen studeren.
Lees meer

20 mei

Versoepeling maatregelen: practica en toetsen deels weer op locatie
Vanaf 15 juni mogen practica en toetsen weer plaatsvinden in universitaire gebouwen. Lees hier wat dat voor jou betekent.

15 mei

Met studievertraging toch starten met master
Wil jij aan een master bij de Universiteit Leiden beginnen, maar lukt het je niet om voor het einde van het collegejaar je bachelor af te ronden? De universiteit biedt twee oplossingen.

14 mei

USC Leiden start buitensport gefaseerd op

6 mei

Vice-rector magnificus Hester Bijl: Zo bereiden we ons voor op collegejaar 20/21

29 april

Op afspraak printen in de Universiteitsbibliotheek

14 april

7 april

2 april

  • Gebruik geen Zoom, je privacy is niet gewaarborgd
  • Cybercriminelen actief: beveilig nu je pc

Bekijk ook dagelijks de algemene updates over het coronavirus

Online onderwijs tot einde collegejaar

Vanwege het coronavirus zijn alle opleidingen overgestapt op online onderwijs. Het onderwijs blijft tot het einde van dit collegejaar in principe online.

Vanaf 15 juni weer toetsen en practica op locatie

De versoepelingen van de coronamaatregelen vanuit de overheid maken het mogelijk om een klein deel van het onderwijs, dat niet online kan plaatsvinden, vanaf 15 juni weer fysiek aan te bieden.

We geven we in de periode van 15 juni tot het eind van dit collegejaar voorrang aan:

  • Practica en toetsen die niet op afstand kunnen worden gedaan;
  • Afstudeerders, die zonder toegang tot het gebouw hun afstudeerproject niet kunnen afmaken;
  • Mentoring van kwetsbare studenten.

Als er voor jou hierdoor iets verandert vanaf 15 juni, informeert je opleiding je hierover. Lees meer over de versoepelde maatregelen.

Informatie en ondersteuning

We begrijpen dat dit een lastige situatie is, die een grote aanpassing van je vraagt. En dat je daarbij mogelijk tegen problemen aanloopt of veel vragen hebt. We doen er alles aan je zo goed mogelijk te informeren en ondersteunen.

Op deze website vind je antwoord op je vragen, praktische informatie over voorzieningen, diensten en IT, en tips over online onderwijs volgen en thuis studeren.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Bekijk in het blok ‘contact’ bovenaan de pagina waar je met je vraag terechtkunt.

Informatie over je vakken en toetsen

Hoe en wanneer jouw (online) vakken en toetsen plaatsvinden, hoor je van je docent. Via Blackboard en/of Brightspace, of op een andere manier die in het contact met je docent gebruikelijk is.

Practica

De versoepelingen van de coronamaatregelen vanuit de overheid maken het mogelijk om practica vanaf 15 juni weer plaats te laten vinden in de universitaire gebouwen. Als er voor jou hierdoor iets verandert, informeert je docent je hierover via Blackboard of Brightspace. Lees meer over de versoepelde maatregelen.

Als jouw practicum niet op locatie kan worden georganiseerd, informeert je docent je over mogelijke oplossingen - bijvoorbeeld om je practicum te vervangen door een andere opdracht of te verplaatsen in je studieprogramma zodat je dit later kunt inhalen.

Kwaliteit

Natuurlijk is het van groot belang dat je ook in deze moeilijke omstandigheden kunt vertrouwen op goed onderwijs. Je opleiding doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zowel het onderwijs als de toetsen voldoen aan de kwaliteitseisen die normaal gesproken ook gelden. Lees hoe de universiteit de kwaliteit van het onderwijs bewaakt.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.