Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Bijgewerkte inschrijfprocedure tentamens

Vanwege recente wijzigingen in het inschrijfprotocol, hoef je niet langer de deelname aan je tentamens te bevestigen. Je moet je wel, tot 10 dagen voor aanvang van het tentamen, inschrijven. Zonder inschrijving voor je tentamen kun je niet deelnemen. Meer informatie vind je hieronder bij Inschrijven/Tentamens.

Verplicht voor alle onderdelen

Je moet je inschrijven voor alle onderdelen van je vakken, zoals hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Dit geldt zowel voor de verplichte onderdelen van je opleiding als voor studieactiviteiten binnen je keuzeruimte. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Uitzonderingen

Ben je een premaster student of gaststudent (je bent bij een andere universiteit ingeschreven) dan verloopt jouw inschrijving anders. Je ontvangt hierover bericht.

Plannen en inschrijven via MyStudymap

Je schrijft je in via MyStudymap. In dit systeem kun je je inschrijving van tevoren ook plannen. Zo kun je op je gemak alles klaarzetten en je bij de start van de inschrijfperiode in één keer inschrijven voor al je vakken. Let op: je planning is geen (voor)inschrijving en biedt dus géén garantie op een plek

Hoe het werkt

Bekijk de uitleg en veelgestelde vragen over plannen en inschrijven in MyStudymap.

Wanneer?

Plannen

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 22 juni 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2024 om 13.00 uur

Inschrijven

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 9 juli 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 10 juli 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 10 december 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 11 december 2024 om 13.00 uur

Inschrijfdeadline

Vakken

De uiterste inschrijfdatum vind je in de vakinformatie in de studiegids. Voor de meeste vakken kun je je inschrijven tot 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Tentamens

Je moet je uiterlijk 10 dagen voor de tentamendatum inschrijven voor je tentamen. Indien je niet bent ingeschreven, kun je niet deelnemen. Vergeet dit niet! Indien je de inschrijfdeadline voor je tentamen hebt gemist, neem dan contact op met de Onderwijsadministratie om te zien of verlate inschrijving mogelijk is.

Bij drukte: ticketsysteem

Op drukke momenten werkt MyStudymap met een ticketsysteem om te voorkomen dat het systeem overbelast raakt. Dat werkt als volgt:

  • Als je naar MyStudymap gaat, kom je in een wachtrij. Je ziet op welke plek je in de wachtrij staat en hoelang het ongeveer gaat duren. Je kunt ook instellen dat je een e-mail ontvangt kort voor je aan de beurt bent.
  • Als je aan de beurt bent, heb je tien minuten de tijd om in te loggen. Doe je dan niet, dan krijg je een nieuwe plek in de wachtrij.
  • Als je eenmaal bent ingelogd, kun je gaan plannen en/of inschrijven.

Status van je inschrijving

Op het statusscherm in MyStudymap kun je zien of je ingeschrijving is gelukt. Je krijgt in dat geval ook toegang tot de cursusomgeving in Brightspace en het vak verschijnt in je persoonlijke rooster in MyTimetable. Let op: aan het begin van de inschrijfperiode kan het erg druk zijn. Het kan daarom een paar uur duren voor al je inschrijvingen zijn verwerkt.

Vragen

Aanmelden onderwijs en tentamens

Hieronder vind je meer informatie over het aanmelden van onderwijs en tentamens. Klik op de link die voor jou van toepassing is.

Plannen

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor & master Vanaf 22 juni 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor & master Vanaf 15 november 2024 om 13.00 uur

 

Inschrijven

Collegejaar 2024-2025
Waarvoor Wie Wanneer
Eerste semester Bachelor Vanaf 9 juli 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 10 juli 2024 om 13.00 uur
Tweede semester Bachelor Vanaf 10 december 2024 om 13.00 uur
Master Vanaf 11 december 2024 om 13.00 uur
Deadlines voor inschrijving
Waarvoor Deadline
Werkgroep en/of hoorcollege 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
Tentamens en hertentamens (ook deel/tussentoetsen) 10 kalenderdagen voor de datum van het (her)tentamen

 

Een student dient zich in te schrijven voor de onderwijseenheid volgens het geldende inschrijfprotocol.
Volgens artikel 3.4.1.3 in het OER is met goedkeuring van het faculteitsbestuur bepaald, dat voor alle vakken van de faculteit Rechtsgeleerdheid de bovenstaande deadlines worden gehanteerd.

Op kalenderdag 9 tot en met 6 vóór de tentamendatum kun je een verzoek tot na-inschrijving voor een tentamen indienen via deze link. Zorg ervoor dat je alle gegevens correct invult in het formulier. Bij foutieve gegevens kunnen we het formulier niet in behandeling nemen en word je niet ingeschreven. Het indienen van een verzoek is geen garantie dat je daadwerkelijk wordt ingeschreven gezien het een coulance-regeling betreft. Indien je wordt ingeschreven voor het tentamen, ontvang je een bevestigingsmail van het OIC. Let op: er worden géén extra tentamenvoorzieningen (extra tijd, laptop etc.) geregeld binnen deze coulance-regeling.
Na dag 6 ben je echt te laat en kan het OIC niets meer voor je betekenen. 


Let er in de toekomst op dat je je uiterlijk 10 kalenderdagen voor de tentamendatum inschrijft voor een tentamen op de reguliere wijze.

Let op: Gaststudenten (geregistreerd bij een andere universiteit in Nederland) die hier een keuze- of minorvak willen volgen kunnen geen gebruik maken van MyStudymap. Zie hiervoor de uitleg bij 'gaststudenten'.

Planning onderwijs én tentamens

  1. Log in bij het studentenportaal via deze link en klik op MyStudymap.
  2. Bij problemen met inloggen kijk hier.
  3. Zie voor de beschrijving van de vakken de studiegids.
  4. Open je studieplan in MyStudymap. Hier zie je je studieprogramma uitgesplitst in het 1e en 2e semester, en welke vakken je nog moet halen.   
  5. Kies per vak dat je wilt volgen:
    • Eén of meerdere studieactiviteiten (hoorcollege en tentamens)
    • Een werkgroep naar keuze. LET OP: de dag en tijd is alleen van de eerste bijeenkomst. Het kan dus elke week een ander tijdstip zijn.
    • Klik op ‘opslaan’.
    • Je kunt bij het 'Vrije Keuze/extra curriculair' ook een keuzevak/minorvak toevoegen. Je kunt een vak toevoegen vanuit de studiegids en een planning maken zoals hierboven vermeld. 
    • Vooraanmelding voor hertentamens is dan nog niet mogelijk. Deze gaan 30 dagen voor de tentamendatum open voor aanmelding via MyStudymap.
  6. Na de selectie kan je je conceptrooster bekijken.
  7. Weken met overlappende activiteiten zijn gemarkeerd met een rode stip.  
  8. Je kunt teruggaan naar je studieplan om een keuze te wijzigen.
  9. Heb je je rooster gecontroleerd dan ga je naar tabblad ‘Klaar voor verzending’.
  10. Controleer hier alles waar je je voor wilt aanmelden.
  11. Je hebt nu een planning gemaakt en alles ‘klaar’ gezet. Met het doorlopen van deze stappen is de aanmelding nog niet voltooid en geeft geen garantie op een plaats in de gekozen werkgroep.
  12. Je kunt de geplande aanmeldingen pas écht verzenden medio juli/december.
  13. Voor uitleg en veel gestelde vragen klik hier en kijk onderaan bij tabblad 'algemeen' van deze pagina en de hulpfunctie (rechts) in MyStudymap.

Inschrijven onderwijs én tentamens

Vanaf medio juli/december is het mogelijk om je voor de geplande activiteiten in te schrijven in MyStudymap. Je krijgt hiervan nog een geautomatiseerd bericht via e-mail en berichtenservice. Bij drukte wordt gebruik gemaakt van een ticketsysteem. Zie voor meer informatie over het ticketsysteem onder tabblad 'algemeen'.

LET OP: 
Je bent niet ingeschreven als je de door jou geplande onderwijsactiviteiten en tentamens niet verzendt volgens onderstaand proces.

Je hebt pas toegang tot een vak in Brightspace als je je voor een activiteit hebt ingeschreven volgens punt 1-9.

  1. Log in bij het studentenportaal via deze link en klik op MyStudymap.
  2. Bij problemen met inloggen kijk hier.
  3. De door jou geplande activiteiten en werkgroepen staan klaar om verzonden te worden.
  4. Je kunt eventueel nog wijzigingen doorvoeren.
  5. Klik op de blauwe knop ‘verzenden’.
  6. Het kan even duren voordat de inschrijving is voltooid.
  7. Bij tabblad ‘status inschrijving’ kan je zien hoe ver de inschrijving is afgerond.
  8. Als op het statusscherm staat ‘succesvol’ op alle onderdelen ben je klaar.
  9. Krijg je een melding dat een aanmelding niet is gelukt, maak dan een nieuwe planning voor dat vak waar ruimte is en verzend opnieuw.
  10. De planning zoals je hierboven gemaakt hebt blijft voor het hele semester staan. Zowel de oude als de nieuw gekozen werkgroepen. 
  11. Je kunt bij 'inschrijvingen' in MyStudymap zien waar je succesvol voor bent ingeschreven.
  12. Is de inschrijving mislukt, mail direct naar het OIC met foutmelding en studentnummer. Doe dit in ieder geval vóór de sluitingsdatum in Mystudymap!
  13. Een werkgroep en/of hoorcollege sluit automatisch als hij vol is en 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
  14. De inschrijfmogelijkheid voor een (her)tentamen sluit automatisch 10 kalenderdagen voor de datum waarop het (her)tentamen wordt afgenomen. 
  15. Na sluiting van de inschrijfperiode is aanmelden voor een (her)tentamen niét meer mogelijk! Dit betekent dat je zonder tijdige aanmelding niet kunt deelnemen aan een (her)tentamen.
  16. Je bent verplicht bij deelname aan een (her)tentamen je LU-Card en geldig ID te kunnen laten zien.
  17. Voor uitleg en veel gestelde vragen klik hier en kijk onderaan bij tabblad 'algemeen' van deze pagina en de hulpfunctie (rechts) in MyStudymap.

Tentamen bevestigen:

DIT ONDERDEEL IS KOMEN TE VERVALLEN! Alleen een inschrijving voor een tentamen is verplicht en voldoende. Je hoeft niet meer te bevestigen.

Controleer altijd of je tentameninschrijving is gelukt.

Aanmelden vakomgeving in Brightspace

In MyStudymap wordt bij elk vak de mogelijkheid gegeven om je alléén voor de vakomgeving in Brightspace aan te melden. Dit betekent dus niet dat je bent ingeschreven voor het onderwijs.

Eerstejaars voltijdstudenten (die in een tutorgroep zijn ingedeeld) worden door het OIC aangemeld voor het onderwijs.

Als voltijd eerstejaarsstudent word je voor het begin van het collegejaar ingedeeld in een tutorgroep van ongeveer 30-35 studenten die allemaal dezelfde opleiding volgen als jij. In deze tutorgroep volg je het hele eerste jaar (werkgroep)onderwijs. Voor het studiejaar 2023-2024 worden eerstejaarsstudenten (die onderwijs volgen in een tutorgroep) automatisch aangemeld voor het onderwijs en daarmee voor de Brightspace-omgeving van het vak wat ze volgen. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Studenten in een tutorgroep worden voor alle (her)tentamens en de tussentoets door het OIC ingeschreven. 

Eerstejaars studenten die niet in een tutorgroep zijn ingedeeld en deeltijdstudenten, moeten zichzelf aanmelden voor onderwijs én (her)tentamens.

Hoe dit werkt lees je hierboven bij Bachelor en Master: Aanmelden onderwijs en tentamens in MyStudymap.

Gaststudenten die hier (minor)vakken volgen vanuit een andere universiteit, kunnen zich niet aanmelden via MyStudymap. Zij moeten zichzelf aanmelden voor onderwijs en (her)tentamens via uSis. Zie de vakbeschrijving van het betreffende vak in de studiegids. 

De inschrijfmogelijkheid voor onderwijs en tentamens voor vakken van semester 1, gaat open medio juli en voor vakken van semester 2 is dat medio december.

De inschrijfmogelijkheid voor alle hertentamens gaat 30 kalenderdagen voor het hertentamen om 13.00 uur open.

  1. Belangrijke tip! Klik in uSis op ‘inschrijven’ en kies voor ‘inschrijven via studieactiviteit'. Bij problemen met inloggen kijk hier.
  2. Check de roosters van de werkgroepen, hoorcolleges en tentamens op de website. 
  3. Bekijk je rooster via MyTimetable. Informatie is hier te vinden.
  4. Kies de vakken of de minor die je gaat volgen in MyTimetable. 
  5. Het Actnr. vind je via roosters > werkgroepenrooster. Klik daar rechtsboven op 'specificatie per onderwijsactiviteit' > zoek het vak op naam en dan vind je het activiteitsnummer. Vul dat nummer in via uSis.
  6. Een werkgroep en/of hoorcollege sluit automatisch als hij vol is en 5 kalenderdagen voor de start van het onderwijs.
  7. De inschrijfmogelijkheid voor een (her)tentamen sluit automatisch 10 kalenderdagen voor de datum waarop het (her)tentamen wordt afgenomen. 
  8. Op de Tentamenkalender staan de tentamens op alfabet gesorteerd. De aanduiding H of T staat voor Hertentamen of Tentamen 1e kans.
  9. Rond de aanmelding af via je winkelwagen.
  10. Controleer altijd in je (studie)rooster in uSis of je aanmelding is gelukt!
  11. ls de aanmelding mislukt, mail direct naar het OIC met foutmelding en studentnummer. Doe dit in ieder geval vóór de sluitingsdatum in uSis!
  12. LET OP: Na sluiting van de aanmeldperiode in uSis is aanmelden voor een (her)tentamen niét meer mogelijk! Dit betekent dat je zonder tijdige aanmelding niet kunt deelnemen aan een (her)tentamen.
  13. Ga je toch niet aan het onderwijs of het tentamen deelnemen, meld je dan af in uSis.
  14. Je bent verplicht bij deelname aan een (her)tentamen je LU-Card en geldig ID te kunnen laten zien.

 

Overig onderwerpen mbt onderwijs en tentamens

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Universiteit Leiden.  Daar vind je alle informatie per vak en over de vormen van onderwijs. 
Nadat je bent aangemeld in MyStudymap voor het onderwijs of tentamen van een vak, krijg je toegang tot dat vak in Brightspace. Meer informatie over Brightspace zie de website.

  1. Na aanmelding voor het onderwijs en/of tentamen in MyStudymap krijg je toegang tot de bijbehorende omgeving in Brightspace.
  2. Handleidingen voor Brightspace zijn beschikbaar op https://studentuniversiteitleiden.screenstepslive.com/. Verder staat er in elke Brightspace-omgeving een menu-item ‘Help’ waarmee je automatisch op de betreffende handleidingenpagina terechtkomt.
  3. Ongeveer 2 weken voor het onderwijs van een vak begint komt de informatie op Brightspace beschikbaar.
  4. Op Brightspace log je in met je ULCN account.
  5. Bij problemen met inloggen kijk hier.

Voor propedeusetentamens geldt dat er per jaar maximaal twee kansen bestaan om een tentamen te maken.

Studenten in een tutorgroep 
Studenten ingedeeld in een tutorgroep zijn verplicht deel te nemen aan de eerste kans én de tussentoets. Meer informatie krijg je via uMail.

Deeltijd- of voltijdstudent (niet in een tutorgroep)
Je hoeft niet deel te nemen aan de eerste kans, maar áls je deelneemt moet je wel minimaal een 4 behalen om toegang te krijgen tot het hertentamen.

Heeft een propedeusevak een tussentoets, dan is het afleggen van deze tussentoets voorwaarde om mee te kunnen doen aan het eerste tentamen. Studenten die de tussentoets van een vak missen kunnen dit vak alleen nog afronden door de herkansing te benutten.

Taaltoets

  • Onder alle propedeuse studenten (zowel voltijd als deeltijd) wordt een taaltoets afgenomen.
  • Studenten van de Juridische Opleidingen dienen de juridische taaltoets te maken. Studenten Criminologie dienen de criminologische taaltoets te maken.
  • De taaltoets dient te worden behaald om de propedeuse te kunnen behalen. 
  • Om toegang te krijgen tot de digitale leeromgeving van de Taaltoets in Brightspace, dien je je in te schrijven via Mystudymap voor het tentamen.
  • Hoe dit werkt lees je hierboven bij Bachelor en Master: Aanmelden onderwijs en tentamens.
  • Voor meer informatie over de taaltoets, oefenmateriaal (zoals oude taaltoetsen) en de afnamedata van de taaltoets wordt verwezen naar de taaltoetsomgeving op Brightspace.
  • Mededelingen over de taaltoets, zoals antwoordsleutels (publicatie binnen enkele dagen na de taaltoetsafname) worden ook op deze omgeving gepubliceerd. 
  • Begin tijdig met eventueel noodzakelijke voorbereidingen voor de taaltoets. Houd hierbij rekening met (her)tentamens van andere vakken die in dezelfde periode worden afgenomen als de taaltoets.

Meer informatie over LLP (verplichte tutoraatsbijeenkomsten en de taaltoets) vind je hier.

Onderstaande informatie heeft betrekking op het maken van tentamens op locatie.

Het kunnen aantonen van een geldig legitimatiebewijs tijdens het tentamen is verplicht. Daarnaast gelden er regels met betrekking tot de materialen die je naar het tentamen mee mag nemen.

Legitimatie tijdens een tentamen
Op het tentamen wordt de presentie genoteerd. Voor de legitimatie en het maken van een schriftelijk tentamen zijn de navolgende zaken vereist:

  • LU-Card én een geldig legitimatiebewijs. Let op: een kopie, al dan niet via een mobiel of een verlopen legitimatiebewijs wordt niet geaccepteerd.

Onder een geldig legitimatiebewijs wordt verstaan: een geldig paspoort, een geldig rijbewijs of -identiteitskaart. Wanneer je geen geldig legitimatiebewijs, als hiervoor genoemd, kan laten zien, kan je geen tentamen doen en moet je de tentamenruimte verlaten.

Tentamenuitrusting

  • pen, potlood type B of HB zwart, puntenslijper en gum,
  • wetboeken (indien nodig en toegestaan).  

Informatie over studiematerialen die op tentamens wel of niet mogen worden meege­bracht en informatie over besprekingscolleges en inzage tentamens wordt gepubliceerd in het werkboek van het betreffende vak en/of op Brightspace. Als het is toegestaan materiaal mee te nemen naar het tentamen, moet het voldoen aan de volgende eisen:  

Meegebrachte wetteksten of ander materiaal mag geen aantekeningen bevatten. Onder aantekeningen worden niet verstaan:

  • onderstrepingen, arceringen en markeringen met fluorescerende stift;
  • verwijzingen naar wetsartikelen;
  • verwijzingen naar jurisprudentie en andere literatuur, mits dit expliciet voor een bepaald tentamen is toegestaan;
  • randwoorden die door de uitgever van een wetgevingsbundel zijn aangebracht.  

Tijdens tentamens is het uiteraard verboden te roken, mobiele telefoons/iPads/tablets e.d. te gebruiken.

Je kunt in aanmerking komen voor een individuele herkansing (mondeling of schriftelijk) op het moment dat:

  • je minstens één keer een 5 hebt behaald voor het betreffende vak in het huidige collegejaar of het collegejaar daarvoor.
  • alle overige cijfers zijn verwerkt in uSis (geldt voor alle opleidingen).
  • Bachelorstudenten: als na het behalen van je (bachelor) scriptie nog één vak open staat en in het desbetreffende semester geen gelegenheid meer is tot een regulier tentamen.
  • Masterstudenten: als je de eindversie van je scriptie hebt ingeleverd en de scriptiebegeleider kan verklaren dat je een voldoende zal krijgen en er nog één vak open staat waarbij je ten minste vier maanden zou moeten wachten op de eerstvolgende tentamenkans. De periode van 1 juli tot half augustus wordt niet in de berekening meegenomen.
  • NB. De practicum en privatissimum vakken zijn uitgesloten van individuele herkansingen.

De uitgebreide regeling is te vinden in artikel 4.8 van de Regels en Richtlijnen tentamens en examens. Zie hiervoor de informatie op de website Facultaire en opleidingsreglementen onder het tabblad 'Rechtsgeleerdheid'.

Als je hieraan voldoet kun je een aanvraag doen voor een individuele herkansing. Dat kan per e-mail naar het OIC met vermelding van je naam, studentnummer en het betreffende vak.

Voldoe je niet aan de bovenstaande voorwaarden, dan is het niet mogelijk om via het OIC toestemming voor een individuele herkansing te krijgen. Wil je vanwege omstandigheden toch in aanmerking komen voor een individuele herkansing, dien dan een gemotiveerd verzoekschrift in bij de facultaire examencommissie. Ga naar verzoekschriften examencommisie voor de procedure. 

De examencommissie zal alleen in individuele, zeer bijzondere (niet verwijtbare) omstandigheden van al dan niet persoonlijke aard een dergelijk verzoek honoreren. Dreigende vertraging van een semester wordt in beginsel niet als uitzonderingsgrond geaccepteerd. Raadpleeg eerst je studieadviseur, die in de meeste gevallen een realistische inschatting kan geven van jouw kans op succes.

Dit kan alleen als het gaat om twee tentamens uit het vaste curriculum binnen een en dezelfde opleiding, of studierichting daarbinnen, zie ook artikel 4.4.4 van de Regels en richtlijnen 

In bijzondere gevallen is het mogelijk om bij twee tentamens op dezelfde dag en tijdstip, beide tentamens op één dag af te leggen, míts dit te realiseren is.

Mocht je hiervan gebruik willen maken dien je het volgende te regelen:

  • Schrijf je tijdig in voor beide tentamens.
  • Stuur uiterlijk 20 werkdagen vóór de tentamendatum een verzoek via een u-mailbericht naar het OIC, t.a.v. de examencommissie met vermelding van:
    • je naam en studentnummer
    • de vaknamen van de betreffende tentamens
    • tentamendatum en tijdstip

Tentamens worden niet versneld nagekeken. Hierop geldt één uitzondering: Studenten die per februari willen instromen in de master en in januari nog tentamen(s) hebben, kunnen bij de studieadviseur versneld nakijken aanvragen zodat zij uiterlijk op de laatste werkdag van januari hun afstuderen kunnen aanvragen. Voor meer informatie over deze mogelijkheid kan contact opgenomen worden met de studieadviseur.

Het is mogelijk voor reguliere studenten om onder voorwaarden een voldoende te herkansen tijdens de bachelor of master. 

Hieronder wordt uitgelegd wanneer het mogelijk is om een voldoende te herkansen.

Op grond van de Onderwijs- en Examenregeling (zie ook de OER 4.1.8) van de opleidingen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, is het éénmaal gedurende een bacheloropleiding en éénmaal gedurende een masteropleiding mogelijk om een schriftelijk (deel)tentamen te herkansen wanneer het eindcijfer een 6,0 of hoger is. Let op: wanneer je binnen de rechtenfaculteit voor meer dan één bachelor- of masteropleiding staat ingeschreven, dan bestaat er voor iedere opleiding een mogelijkheid om een voldoende te herkansen. Indien een opleiding meerdere afstudeerrichtingen heeft, dan geldt er slechts één herkansingsmogelijkheid.

Het herkansen van een voldoende kan alleen onder bepaalde voorwaarden:

  • het vak is behaald bij het eerste kans tentamen van het huidige studiejaar;
  • het tentamen voor het vak is voor de eerste keer in de studie afgelegd;
  • in de Studiegids is opgenomen dat het herkansen van een voldoende is toegestaan;

Het herkansen van een voldoende geldt onder andere niet voor:

  • exchange-studenten, gaststudenten, studenten van een andere faculteit binnen Universiteit Leiden en Advanced Masters.
  • mondelingen, praktische oefeningen, een minor of onderdelen daarvan, opdrachten en scripties. 

Het hoogste cijfer telt. Het herkansen van een voldoende eindcijfer vindt altijd plaats bij de reguliere herkansing in het lopende studiejaar. Met de docent kunnen dus geen andere afspraken worden gemaakt.

Voldoe je aan bovenstaande criteria en wil je een voldoende eindcijfer herkansen?

Let op! Omdat je al een voldoende hebt behaald voor het eerste kans tentamen, is het hertentamen niet zichtbaar in MyStudymap. Je kunt het vak in Mystudymap toevoegen via 'Vrije Keuze/extra curriculair’. Dit blok vind je helemaal onderaan bij ‘Studieplanning’. Vervolgens kun je jezelf inschrijven voor het hertentamen zodra de inschrijving open gaat. Raadpleeg hiervoor de tentamenkalender. Inschrijven voor het hertentamen kan vanaf 30 dagen tot 10 dagen vóór de tentamendatum.

Controleer altijd of je tentameninschrijving is gelukt in MyTimetable.

Indien het niet is toegestaan om de voldoende te herkansen, word je via een automatisch (nachtelijk) proces weer uitgeschreven, hiervan ontvang je bericht met één van de volgende redenen:

  • de herkansing is niet toegestaan omdat de toetsdatum niet in het huidige studiejaar ligt
  • de herkansing is niet toegestaan omdat het max aantal herkansingen voor de combinatie loopbaan en studieprogramma al benut is
  • de herkansing is niet toegestaan omdat het (deel)tentamen onderdeel is van een vak dat niet in de vereisten van de student is opgenomen

Indien je van mening bent dat de herkansing wel is toegestaan stuur dan een bericht naar OIC@law.leidenuniv.nl

 

Overzicht onderwijsroosters

Een overzicht van alle onderwijsroosters van de rechtenfaculteit, met uitzondering van de Advanced LLM opleidingen, vind je hier onder het tabblad 'Rechtsgeleerdheid'.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.