Universiteit Leiden

nl en

IncLUsion

Het studenteninitiatief IncLUsion maakt het mogelijk dat vluchtelingen, die zich (nog) niet als student kunnen inschrijven, toch vakken kunnen volgen aan de Universiteit Leiden. Studeren is echter meer dan alleen colleges volgen en daarom werkt IncLUsion met een buddysysteem. Buddy’s zijn studenten van de Universiteit Leiden die de vluchtelingen helpen in hun integratie op de universiteit door samen aan verschillende sociale activiteiten deel te nemen.

Op deze pagina vind je:

Nieuwe IncLUsion-student

Als IncLUsion-student krijg je aan het begin van je studententijd veel verschillende en nieuwe informatie. De onderstaande lijst bevat veel van de faciliteiten en onderwerpen waarmee je te maken zult krijgen. Lees de informatie zorgvuldig door en zorg dat je goed voorbereid aan je studie begint.

Als student aan de Universiteit Leiden krijg je een studentenaccount (ULCN-account). Dit geeft je toegang tot verschillende systemen en de studieplekken op de universiteit. Je moet je ULCN-account hiervoor eerst activeren.

Lees meer over het ULCN-account

De LU-Card geldt als legitimatiebewijs en geeft je toegang tot verschillende faciliteiten. Je moet de LU-Card zelf aanvragen voor je met je studie start.

Lees meer over de LU-Card

Als student van de Universiteit Leiden krijg je een universitair e-mailaccount: uMail. Hier ontvang je alle e-mails vanuit de universiteit. Je kunt ze laten doorsturen naar een eigen e-mailadres.

Lees meer over uMail

In uSis worden al je studiegegevens verwerkt, van je inschrijving tot en met je afstuderen.

Lees meer over uSis

Brightspace is de online leeromgeving van de Universiteit Leiden.

Lees meer over Brightspace

Deze app is onmisbaar voor studenten aan de Universiteit Leiden. Je vindt er al je persoonlijke studie-informatie bij elkaar. Eén keer inloggen en je hebt overal en altijd toegang tot je rooster, resultaten, vrije studieplekken en het nieuws.

Download de app

Zorg dat je weet waar je wanneer moet zijn voor je eerste dag begint.

Bekijk je rooster

In je studententijd kom je verschillende uitdagingen tegen. Zowel op het gebied van studie als persoonlijke ontwikkeling kun je hier misschien wel wat hulp bij gebruiken. Ontdek hoe je jouw welzijn een boost kunt geven en bij wie je terechtkunt voor ondersteuning. Lees meer over welzijn

Vragen?

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen? Stuur een e-mail naar inclusionstudents@sea.leidenuniv.nl. Let op: we kunnen niet terugmailen naar Yahoo-e-mailadressen.

IncLUsion buddy

Ben jij sociaal, behulpzaam en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je dan aan als IncLUsion-buddy. IncLUsion biedt jou de unieke mogelijkheid om in contact te komen met mensen van allerlei verschillende culturen en actief bij te dragen aan diversiteit en inclusie op Leiden Universiteit.

Als buddy sta je klaar om vragen te beantwoorden over praktische zaken. Je heb je drie functies:

  • Praktische functie: je helpt de IncLUsion-student in zijn/haar integratieproces op de universiteit door te helpen bij praktische zaken die komen kijken bij studeren aan de universiteit (denk bijvoorbeeld aan het uitleggen van Brightspace en uSis);
  • Signalerende functie: als buddy sta je dichtbij de IncLUsion-studenten. Je zult het dus waarschijnlijk als één van de eersten opmerken als er problemen rondom het studeren en/of zijn/haar welzijn zijn;
  • Doorverwijzende functie: deze functie is de vervolgstap van de vorige functie. Als je problemen hebt gesignaleerd, verwijs je de studenten door naar ofwel de studentcoördinator of andere instanties.

Hoeveel uren?

Als buddy ben je bent ongeveer 2-3 uur per week kwijt aan het buddy-initiatief.

Buddy aanmeldingen voor het komende semester zijn nu gesloten. Kijk snel weer op deze website voor de volgende aanmeldronde.

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar buddy@inclusionleiden.nl.

Na je aanmelding ontvang je een e-mail met een uitnodiging om IncLUsion-buddy te worden. Zodra je deze uitnodiging accepteert, linkt de buddycoördinator je aan een IncLUsion-student. De buddycoördinator kijkt hierbij naar vergelijkbare academische achtergronden. Vervolgens word je met nog één andere buddy in een buddygroepje geplaatst met twee of drie studenten.

Als zich meer buddy’s aanmelden dan er nodig zijn, kan dit betekenen dat je geen buddy kunt worden. Je ontvangt hierover bericht na je aanmelding. Probeer het dan een volgend semester opnieuw.

Introductiemeeting

Voor aanvang van elk semester is er een buddy-introductiemeeting, waarin je alle informatie krijgt over je taken en je studenten. Je ontmoet de studenten voor het eerst tijdens een startactiviteit.

Meer informatie

Wil je meer weten over het IncLUsion-programma? Zoek je informatie voor aanvragers? Bezoek de IncLUsion website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.