Universiteit Leiden

nl en

Brightspace Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Brightspace wordt de nieuwe digitale leeromgeving van de Universiteit Leiden per collegejaar 2020/2021. In collegejaar 2019/2020 gaat een deel van de vakken al over naar Brightspace. Dat betekent dat deze vakken niet meer in Blackboard staan.

Inschrijven in Brightspace

De inschrijving voor een omgeving van een bepaald vak in Brightspace gaat altijd via uSis. Het inschrijven in Brightspace zelf is dus niet mogelijk. Hoe schrijf je je in?

  • Zorg dat je voor ten minste één onderwijsvorm in uSis van het betreffende vak ingeschreven staat (bekijk de informatie over inschrijven voor vakken en tentamens). Wanneer je onderwijs volgt, zal dat doorgaans voor de werkgroep zijn; worden er geen werkgroepen aangeboden of ben je niet voornemens de werkgroepen te volgen, schrijf je dan in voor de hoorcolleges.
  • Inschrijven voor het hoorcollege kan ook nog ná aanvang van het onderwijs van het betreffende vak.
  • Zodra je je hebt ingeschreven in uSis, word je vanzelf voor de bij het vak behorende omgeving(en) ingeschreven in Brightspace. Deze omgeving(en) vind je dan in Brightspace onder 'My Courses'.
  • Het kan tot 24 uur duren na je inschrijving via uSis voor je daadwerkelijk bij de omgeving in Brightspace kan.

Let op: voor de vakken die nog niet met Brightspace werken, geldt nog de inschrijfprocedure voor Blackboard. Ga daarvoor naar deze pagina.

In de vakbeschrijving in de e-Studiegids wordt aangegeven of het vak in Brightspace of in Blackboard staat. Mocht je onverhoopt toch ten onrechte naar Blackboard zijn gegaan, dan word je ook daar gewezen op het feit dat het betreffende vak in Brightspace staat.

De Brightspace-omgeving van een vak wordt één tot twee weken voor de start van het onderwijs openbaar gemaakt voor studenten.

Eerstejaars studenten in tutorgroepen worden automatisch aangemeld voor het onderwijs en daarmee voor Brightspace. Zij hoeven dus verder niets te doen.

Afmelden voor een Brightspace-omgeving kan alleen als je je uitschrijft voor het onderwijs in uSis.

Aan de slag met Brightspace

Inloggen op Brightspace gaat met je ULCN-account. Voor algemene informatie en handleidingen voor Brightspace ga je naar https://universiteitleiden.screenstepslive.com.

Contact

Heb je vragen over Brightspace en/of lukt het je niet om ermee aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de helpdesk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.