Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Schilderen met acryl

Dinsdag van 19:15-21:45 uur

Docent
Lyda Bekker

Voor wie
Beginners en gevorderden. Minimum leeftijd: 17 jaar

Inhoud
In deze cursus leer je schilderen met acrylverf, een verf op waterbasis die snel droogt  en daardoor geschikt  is om in lagen over elkaar te werken. Naast gelaagdheid onderzoeken we schilderkunstige begrippen als vorm, kleur, licht-donker en compositie.
De eerste vijf lessen zijn vooral technische opdrachten, daarna ga je in de cursus ook op zoek naar je eigen inspiratiebronnen. Wat vind je leuk om te schilderen en wat niet? Je leert uit alledaagse onderwerpen je inspiratie te halen en hieruit je eigen vormen te schilderen.
Naast persoonlijke begeleiding bespreken we elkaars werk ook af en toe in de groep waardoor je van elkaar kunt leren.

De cursus is inclusief gebruik materiaal tijdens de lessen. 
Voor thuis kunt u een materialen kopen bij Terpentijn. De eerste les ontvangt een LAK cursistenpasje waarmee u 10% korting krijgt bij Terpentijn.

Docent 
Na zeven jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven deed Lyda Bekker toelatingsexamen bij de Rietveld Academie in Amsterdam. Ook studeerde ze enkele maanden in New York op de School of Visual Arts. In 2000 voltooide zij haar kunstopleiding. Sindsdien werkt zij als beeldend kunstenaar en docent.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 -  5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.