Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Fotografie

Digitale Fotografie beginners (start 13 sep)

Dinsdag van 19:30-22:00 uur (om de week)

Docent
Harry Otto

Voor wie
Ben je ook in het bezit van een digitale camera maar verdwaal je in de talloze instellingen en bezorgt de gebruiksaanwijzing je hoofdpijn? Wil je meer weten over belichting, compositie, scherpstelling en flitsfotografie? Dan is deze cursus uitermate geschikt om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen en jouw hobby nieuw leven in te blazen!

Inhoud
In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur die eens in de 14 dagen plaats vinden, maak je kennis met de grondbeginselen van de digitale fotografie. Je verkent de mogelijkheden van de camera en leert de principes van het diafragma, sluitertijd, scherptediepte en elementaire vormgevingsaspecten zoals verlichting en compositie. Aan bod komen verder: kleur en zwart-wit, lenzen, scherpstelling en flitstechniek. Deze kennis helpt je om de creatieve mogelijkheden van de fotografie toe te passen.

Aan het eind van elke les wordt een opdracht gegeven waarvan het resultaat in de eerst volgende les wordt besproken.

Neem naar de lessen je camera, de gebruiksaanwijzing van je camera en pen en papier mee.

Lesdata:  13 & 27 sep | 11 & 25 okt | 8 & 22 nov | 6 & 20 dec 

(het LAK kan, indien nodig, eventueel een fysieke les omzetten in een online les)

Docent
Harry Otto is afgestudeerd als fotografisch vormgever aan de KABK te Den Haag en is werkzaam als fotografiedocent en freelance fotograaf voor diverse bedrijven en organisaties. Zijn vrije werk, hoofdzakelijk een combinatie van stadslandschappen, stillevens en portretten, is regelmatig in exposities te bezichtigen. Lees meer over Harry op 
www.harryotto.nl


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).
 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.