Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Urban sketching by night

4 lessen op woensdag van 19:30-21:30 uur

Docent
Iemke van Dijk

Voor wie
Alle niveaus welkom.

Inhoud
In deze tekenlessen zullen onderwerp, compositie en licht-donker contrasten centraal staan. We tekenen met papier en tekenplank vanuit de voormalige Watergasfabiek. Vanuit de fabriek heb je prachtig zicht op het industrieel erfgoed in het Singelpark. Mocht het weer het toelaten, dan gaan we naar buiten om te tekenen.
Je kiest je eigen onderwerp. Met behulp van een kader kies je een compositie. Er wordt gewerkt met verschillende tekenmaterialen en je wordt begeleid in het maken van keuzes en het komen tot een resultaat. Het gaat erom plezier te hebben in het tekenen en te leren kijken naar toon en compositie.


In de fabriek is een kachel en toilet aanwezig. Zorg er evengoed voor dat je warme kleding bij je hebt.

Docent 
Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. 
Iemke exposeert in binnen- en buitenland, en was onder meer curator van de Openlucht tentoonstelling in Leiden ihkv '100 jaar ná De Stijl' en ontwierp glas in lood ramen voor de Katholieke Schuilkerk die zich in Museum De Lakenhal bevindt.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.