Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Persoonlijke ontwikkeling | Studievaardigheden en studiemanagement

Met mindfulness meer rust in je (studenten)leven

Ervaar je een hoge studiedruk en heb je moeite met ontspannen? Werk je steeds harder zonder echte ontspanning te ervaren, als je vrij bent? Pieker je veel en kun je daardoor niet goed slapen? Dan is deze cursus geschikt voor jou.

In de vijf bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het verminderen van stress door inzicht te krijgen in je gevoelens, gedachtes en gedrag, zodat je een gezondere balans kan ontwikkelen. Daarbij ligt de focus op mindfulness en ontspanningsoefeningen.

Mindfulness leert je beter om te gaan met onder andere stress en piekeren door met je aandacht in het hier – en – nu te zijn. Deze training is bedoeld voor studenten die zich vaak gespannen of angstig en gestrest voelen, waardoor zij moeite hebben om zich te focussen op hun studie.

Opzet van de training

Het is een praktische training waarbij je zowel tijdens de training als thuis aan de slag gaat met opdrachten uit het werkboek ‘Mindfulness - doeboek’. Hou er rekening mee dat je thuis elke dag ongeveer een half uur met de opdrachten van de training bezig bent. Tevens rekenen we erop dat je bij elke sessie aanwezig bent. We vragen deze investering van jouw kant omdat stressklachten zich vaak over de jaren hebben opgebouwd. Het vraagt dus tijd en inzet om te kunnen veranderen.

• Schaf het werkboek ‘Mindfulness Doeboek’ van Eva Brobbel (ISBN 9789047627784) zelf aan voor de start van de training. Kosten ongeveer 20,- euro.

Wie mag er meedoen?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden

Studenten  kunnen zich aanmelden via het spreekuur van de studentenpsychologen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. 
Let op! Er kan een wachttijd zijn voor deelname aan de bijeenkomsten. Mocht je nog vragen hebben over de training, stuur dan een mail naar psychologen@sea.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.