Universiteit Leiden

nl en

Gert Oostindie in diverse media over herdenking Nederlands-Indië

Op 15 augustus was de Nationale Herdenking waarbij men stilstaat bij het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden. Emeritus hoogleraar Koloniale en postkoloniale geschiedenis Gert Oostindie verscheen in diverse media om over de herdenking te praten.

‘De afgelopen jaren hebben we natuurlijk veel stappen gezet om wél te luisteren naar de verhalen van allerlei groepen. Toch zie je dat ondanks die aandacht die gemeenschappen nog steeds verdeeld zijn. Dat is voor de lange termijn niet wat je wilt. Als je het hebt over inclusief herdenken dan zou je toe moeten naar een herdenking waarin voor al die verhalen een plek is,’ zegt Oostindie in een interview met de Volkskrant.

Meer weten?

Lees het volledige interview op de website van de Volkskrant (€). Oostindie verscheen ook bij Nieuwsuur, Trouw (€) en het Nederlands Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.