Universiteit Leiden

nl en

'Proost op de veerkracht': facultaire opening van het jaar 2022

Met een online nieuwjaarsevenement is op dinsdag 11 januari 2022 het nieuwe jaar ingeluid. Decaan Joanne van der Leun bracht een toost uit op het nieuwe jaar en uiteraard werden de jaarlijkse Meijersprijzen en scriptieprijzen uitgereikt.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De nieuwjaarsevenement begon met een toost van decaan Joanne van der Leun. 'Ons staat een enerverend jaar te wachten', zei Van der Leun. 'Er is veel te doen, onder meer de midterm review voor het onderwijs. We gaan stilstaan bij wat we doen en wat we kunnen verbeteren. We nodigen jullie uit om mee te denken over de facultaire strategie.'

'We blijven vooruitkijken, we slaan ons erdoorheen. Steun heeft iedereen nodig. Proost op de veerkracht!'

Academische vrijheid

In de Meijerslezing van dit jaar, verzorgd door universitair docent Vasiliki Kosta, stond academische vrijheid centraal. In de lezing 'Academic freedom and the commercialization of academia' behandelde Kosta onder meer de vragen wat de commercialisering van de samenleving betekent en wat het publiekrecht daarover zegt. 

De lezing werd afgesloten met een heuse Breaking News-uitzending door studenten, waarin het belangrijkste studentennieuws op satirische wijze uitgebreid aan bod kwam.

Meijersprijzen en scriptieprijzen

Ook werden uiteraard de Meijersprijzen voor de beste gepubliceerde artikelen en de scriptieprijzen voor de beste scripties van het afgelopen jaar uitgereikt. Een overzicht van de winnaars is hier te vinden.

Bekijk de gehele uitzending hier terug.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.