Universiteit Leiden

nl en

Wifi

De universiteit heeft twee wifinetwerken: LUWA en Eduroam.

Leiden University Wireless Access netwerk (LUWA) 

Het Leiden University Wireless Access netwerk (LUWA) is bedoeld voor tijdelijke toegang tot draadloos internet. Gegevens die je verzendt over het LUWA netwerk worden niet versleuteld. Op dit netwerk moet je om de vijf dagen opnieuw inloggen.

Eduroam-netwerk

Voor het Eduroam-netwerk hoef je niet steeds opnieuw in te loggen. Bovendien is eduroam veiliger door encryptie en via eduroam heb je wifi-toegang bij vrijwel alle universiteiten en hogescholen in Nederland, Europa en daarbuiten.

 Handleiding

LET OP: aangepaste gebruikersnaam

Bij eduroam gebruik je je bekende ULCN-gebruikersnaam - dat is je studentnummer - aangevuld met @leidenuniv.nl (dit lijkt op een e-mailadres maar is het niet). Dankzij de toevoeging @leidenuniv.nl kun je via talloze onderwijsinstellingen wereldwijd automatisch verbinding maken met eduroam. Voorbeeld: is je ULCN-naam 's1234567', gebruik dan bij identiteit/gebruikersnaam 's1234567@leidenuniv.nl'.

Veilig op openbare wifi: eduVPN

Als je een openbaar wifinetwerk gebruikt, bijvoorbeeld in de trein of in een café, zijn je gegevens vaak niet veilig. eduVPN beschermt je hiertegen en maakt het ook mogelijk om buiten het netwerk van de Universiteit Leiden om toegang te krijgen tot afgeschermde diensten.

Lees meer en download eduVPN

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.