Universiteit Leiden

nl en

Studeren in tijden van corona

Vanwege het coronavirus zijn alle opleidingen overgestapt op online onderwijs. Dit duurt tot het einde van het collegejaar.

UPDATE 7 APRIL

Laptops te leen voor toetsen
Moet je een online toets maken maar heb je geen geschikte pc? Dan kun je voor maximaal een dag een laptop lenen bij studentencentrum Plexus.

Heb je voor langere periode een laptop nodig, neem dan contact op met je studieadviseur.

UPDATE 2 APRIL

Bekijk ook dagelijks de algemene updates over het coronavirus

Tot einde collegejaar

Deze remote teaching en toetsing geldt voor het einde van periode 3 en heel periode 4, dus tot het einde van dit collegejaar. Er zal  geen fysiek onderwijs meer gegeven worden.  
Dit is een ingrijpend besluit. De huidige switch naar al het onderwijs online vraagt een enorme inspanning en aanpassing van iedereen. We willen jullie daarom niet nog meer belasten met op korte termijn nieuwe veranderingen. We hopen dat dit besluit rust geeft.
Mochten de coronamaatregelen van het kabinet versoepeld worden, dan sluiten we niet uit dat bepaalde fysieke vormen van onderwijs of toetsing weer ingevoerd kunnen worden. Maar in principe blijft onderwijs op afstand de leidraad voor alle studies en vakken voor de rest van dit collegejaar.

Informatie van docent en via Blackboard en Brightspace

Wat het online onderwijs en het toetsen op afstand voor jouw studie en vakken gaat betekenen, hoor je van je docenten via Blackboard en/of Brightspace of op de manier die gebruikelijk is in je contact met je docent. Er is en wordt heel hard gewerkt om alles in orde te maken voor online onderwijs en toetsen, maar houd er rekening mee dat je niet meteen van alle vakken en docenten alle informatie zult krijgen.

Termijn toetsen

Om te zorgen dat je je goed kunt voorbereiden, kondigt je opleiding elk toetsmoment minimaal vijf werkdagen van tevoren aan. Dit is natuurlijk een absoluut minimum.
We hebben de docenten gevraagd er rekening mee te houden dat je voldoende tijd krijgt om je toetsen/tentamens goed te kunnen voorbereiden. Dit betreft alle vormen van toetsing. Mocht je door omstandigheden, bijvoorbeeld ziekte, niet in staat zijn om deel te nemen aan de toetsing, meld dit dan bij de studieadviseur, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Toegankelijkheid

Ook in deze bijzondere tijd heb je recht op toegang tot het onderwijs. De universiteit doet er alles aan om te zorgen dat je alle onderwijsmaterialen kunt verkrijgen en al je colleges kunt volgen. Loop je hierbij tegen problemen aan? Bekijk of je de oplossing kunt vinden op de pagina over Voorzieningen, diensten en IT, bij de tips of de FAQs op deze website. Als dat niet lukt, vragen we je in eerste instantie hulp te vragen aan je medestudenten. Mocht je probleem daarmee niet opgelost zijn, neem dan contact op met je studieadviseur. Hij/zij kan je helpen om een oplossing te vinden.

Kwaliteit

Natuurlijk is het van groot belang dat je ook in deze moeilijke omstandigheden kunt vertrouwen op goed onderwijs. Je opleiding doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zowel het onderwijs als de toetsen voldoen aan de kwaliteitseisen en andere afspraken die in de OER (Onderwijs- en Examenregeling) van jouw opleiding staan. Door de uitzonderlijkheid van de situatie kan het wel voorkomen dat er besloten moet worden tot kleine afwijkingen van de OER.

Practica

Over practica is nog geen besluit genomen. We onderzoeken of onderwijs op afstand een haalbare vervanging is, of dat practica bijvoorbeeld later in het programma kunnen worden ingehaald. Je krijgt hier zo snel mogelijk meer bericht over.

Impact

We begrijpen dat deze en andere maatregelen veel impact hebben op onze studenten en docenten. We kunnen ons voorstellen dat we nog niet al je vragen hebben beantwoord. We werken hard aan meer informatie en updates over online onderwijs en toetsing. We zullen de veelgestelde vragen (FAQ's) binnenkort verder uitbreiden en steeds up-to-date houden op deze website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.