Universiteit Leiden

nl en

Bij wie kan ik terecht?

Op de Faculteit der Sociale Wetenschappen helpen we je graag verder. We bieden op veel verschillende manieren vrijblijvend hulp en advies. Hier vind je een overzicht van waar en bij wie je terecht kunt met je vragen.

Bij je opleiding

Bij je opleiding zijn verschillende studentbegeleiders werkzaam:

 • Met alle vragen over de opleiding die je volgt kan je terecht bij de studieadviseur of coördinator van jouw opleiding, zowel voor praktische vragen als persoonlijke problemen die van invloed zijn op je studievoortgang. Afhankelijk van je vraag kan een studieadviseur je doorverwijzen naar andere student-ondersteuners, die je verder kunnen helpen.
   
 • Ook kan je als (eerstejaars) student terecht bij een tutor of mentor. Neem contact op met je studieadviseur voor meer informatie. 
   

 • Wanneer je een stage of exchange-semester naar het buitenland overweegt, neem dan contact op met de stagecoördinator of buitenlandcoördinator van jouw opleiding.
   

 • Elke opleiding van de Faculteit der Sociale Wetenschappen biedt een handig 'Wegwijsboekje' aan om je verder te helpen je weg te vinden binnen de faculteit. Je vindt hier een overzicht van alle faciliteiten, veel praktische informatie en contactgegevens van afdelingen en personen bij wie je terecht kunt met vragen of als je hulp nodig hebt.
   

Op de Student Plaza FSW

Bij het Onderwijs Servicecentrum (OSC) in Leiden en Den Haag kan je aankloppen met al je vragen over de administratieve verwerking rondom je studie.  
Heb je een vraag over je inschrijving als student aan de Universiteit Leiden en/of financiële vragen, neem dan contact op met de centrale administratie Frontoffice Studentenzaken

Met welke vragen kan je aankloppen?

> Lees meer over het OSC!

Heb je vragen m.b.t. je welzijn? Twijfel je over je aanpak van de studie of wil je je studie- en persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij het vinden van je weg in je studie en het studentenleven?

De POPcorner FSW geeft begeleiding en advies en faciliteert verschillende (students for students) projecten en activiteiten om jou verder te helpen met je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

> Lees meer op de POPcorner website!

Twijfel je over je studiekeuze of masterkeuze of wil je graag meer zicht krijgen op je verdere (studie)loopbaan? Bij de Career Service FSW kan je terecht voor workshops, evenementen, informatie en persoonlijke begeleiding op het gebied van studie(her)keuze, masterkeuze, (studie)loopbaanplanning en je voorbereiding op de arbeidsmarkt.

> Lees meer over de Career Service FSW!

Ben je op zoek naar relevante werkervaring of interessant vrijwilligerswerk? De Community Engagement Service FSW (CES) biedt advies, informatie en individuele begeleiding op het gebied van extra-curriculaire werkervaring met een maatschappelijke focus.

> Lees meer over de Community Engagement Service!

Het Honours College FSW biedt jou een interactief Engelstalig traject of losse vakken en activiteiten naast je reguliere Bachelor-programma.
In het Engelstalige Honours programma Science, Society and Self wordt een brug gelegd tussen theorie en praktijk. Tijdens dit traject leer je wetenschappelijke kennis in te zetten bij oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ook is jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling van groot belang. In interactieve workshops zoek je naar jouw doelen in het leven en hoe je die wilt gaan bereiken. 

> Lees hier meer over het FSW Honours College!

Inloopspreekuur voor meer informatie: 
Elke donderdag van 10.00-11.00 uur op de Student Plaza.

Het Personal Development Centre richt zich op de ontwikkeling van jou als mens door je studie heen. Ons Learning My Way-programma is verweven in een aantal studies binnen FSW.
 
Ben je nieuwsgierig of wil je graag gebruikmaken van een (extra) ontwikkelmogelijkheid bij ons? Dan kun je bij ons terecht voor een één-op-één coachingsgesprek over een thema rondom je eigen ontwikkeling. Ook kun je kennismaken met onze methode door mee te doen aan ons seminar over ‘Compass on Purpose’.

Zie meer informatie op de contactpagina.

Meer Student Support Services Universiteit Leiden

Binnen de Universiteit Leiden wordt nog meer ondersteuning geboden aan studenten, door o.a. de studentendecanen, studentenpsychologen en andere medewerkers van de Student Support Services in Studentencentrum Plexus.

Je kunt hier eveneens terecht met vragen en hulp op het gebied van:

 • Psychologische steun 

 • Bijzondere omstandigheden of geldproblemen

 • Ondersteuning bij functiebeperking

 • Seksuele geaardheid

 • Eenzaamheid en stress

 • Vertrouwenskwesties of zorgwekkend gedrag

 • Wegwijs binnen de universiteit

 • Contact binnen de LGBTQ+-community

Kijk voor meer informatie en contact op de Studentenwelzijn-website.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.