Universiteit Leiden

nl en

Buddysystemen

Ben je een bachelor- of masterstudent aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW)? Dan kun je gebruik maken van het buddysysteem, of wil jij een buddy zijn?

Succesvol studeren en goede start

Het Buddysysteem is bedoeld voor alle studenten van de FSW die behoefte hebben aan iemand die je helpt bij praktische of inhoudelijke zaken. Het buddysysteem wordt gecoördineerd door studenten van de POPcorner FSW.

Verschillende specialisaties

Voor sommige studenten kan het studeren andere uitdagingen met zich meebrengen dan voor anderen. Daarom bestaat het Buddysysteem van de POPcorner uit verschillende specialisaties. De specialisaties binnen het Buddysysteem zijn:

Wat doet een buddy?

De buddy studeert zelf ook aan de FSW en staat hiermee dicht bij de student met een hulpvraag. De buddy weet wat er speelt, is eenvoudig te bereiken en onderhoudt persoonlijk contact met de student. De buddy kan helpen bij individuele kwesties rondom de studie, deelt eigen ervaringen en helpt bij het wegwijs en thuis voelen binnen de faculteit. Praktische zaken rondom de opleiding, belangrijke websites etc.

Voor veel studenten is het fijn om iemand te hebben waar ze gemakkelijk met hun vragen terecht kunnen. De buddy helpt bij het bevorderen van de studievaardigheden en/of sociale vaardigheden van studenten die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Welke voordelen heeft het buddysysteem voor jou?

Als student ben je vaak zoekende naar een optimale leerweg. Dit gaat met vallen en opstaan. Wil je je kansen op succes verhogen? Doe dan een beroep op de aanwezige hulptroepen binnen je leeromgeving. Een buddy kan je helpen bij de zoektocht naar een passende en succesvolle studeerstrategie. Hierbij kan je buddy tips geven voor het plannen, studeren of praktische zaken, zoals het inschrijven voor vakken en tentamens of contact opnemen met docenten. De buddy is bekend met de studie en de faculteit en kan daardoor ervaringen met je delen. Daarnaast kan een buddy een steun zijn op sociaal gebied. Bovendien kan de buddy je in contact laten komen met andere studenten en hulp bieden bij netwerken. Daarnaast heeft het buddysysteem ook voordelen voor de buddy’s. Naast de vaardigheden die de buddy’s opdoen, hebben ze ook de mogelijkheid om hun netwerk te verbreden. Bovendien kunnen ze een certificaat behalen en deelnemen aan een cursus voor buddy’s.   

Wil jij met je vragen bij een vast persoon terecht kunnen? Of wil je juist andere studenten helpen en een certificaat behalen? Kijk dan of één van de specialisaties iets voor jou is. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.