Universiteit Leiden

nl en

Inequality & Diversity

Inequality and Diversity are themes which are at the centre of current societies debates. What challenges does diversity pose, and how is it linked to inequality? Research Internships offered in this category are offered by a broad range of organisations, which include municipalities, advocacy groups as well as institutions of higher learning.

* Dealbreakers: voorkómen is beter dan vóórkomen

Dealbreakers is een preventieve aanpak, welke zich richt op het voorkomen dat jongeren betrokken raken bij (georganiseerde drugs)criminaliteit. Jongeren komen op steeds jongere leeftijd in aanraking met drugs en criminaliteit. Een onderdeel van de preventieve aanpak zijn interventies op scholen. 
Lees meer >>

* Ongelijkheid, sociale cohesie en welzijn in Leiden

De gemeente Leiden is benieuwd hoe de bewoners en andere organisaties in de stad de Sterke Sociale Basis ervaren. Werkt het programma zoals de gemeente het had bedoeld tijdens de aanbesteding? Functioneren de partners in lijn met de verwachtingen? Wat gaat er goed en wat kan er beter?
Lees meer >>

* Internationalisation of the bachelor's programme in Cultural Anthropology

What are the social, cultural, and/or educational consequences and challenges linked to the introduction of the international bachelor's programme in Cultural Anthropology and Development Sociology?
Read more >>

* Vitaliteit, Leefstijl, en een Gezonde Omgeving

Deze PiP stage biedt de mogelijkheid tot het doen van Master onderzoek in Leiden Noord rond thema’s op het vlak van vitaliteit en gezondheid zoals bijvoorbeeld eenzaamheid, gezondheid en leefstijl, of manieren waarop de publieke ruimte gezond gedrag kan stimuleren. Het onderzoek zal gedaan worden in samenwerking met Leren met de Stad en welzijnsorganisatie Incluzio, en wordt zo veel mogelijk vanuit het onderzoeksatelier op de locatie van Leren met de Stad in Leiden Noord uitgevoerd.
Lees meer >>

* Circulariteit en duurzaamheid in Leiden Noord

Hoe denken bewoners in Leiden Noord over circulair en duurzaam gedrag? Vinden zij dat belangrijk? In hoeverre vertonen zij dit gedrag al? Wat vinden ze van de initiatieven door de gemeente? Wat kan de gemeente doen om nog beter aansluiting te vinden met bewoners in Leiden Noord met betrekking tot dit onderwerp?
Lees meer >>

* Angstreductie bij darm of maagonderzoek onder sedatie (LUMC)

De afdeling Anesthesiologie van het LUMC is op zoek naar een gemotiveerde masterstudent antropologie, die bij wil bijdragen aan een lopend onderzoek naar angstreductie bij patiënten die een darm of maagonderzoek ondergaan onder sedatie. De student dient zelfredzaam, flexibel, sociaal te zijn, met goede communicatieve vaardigheden.
>> Lees meer

* Goed met Geld

De training Goed met Geld is inmiddels een aantal keer van start gegaan en de organisatoren zouden graag willen weten wie er op deze training afkomen, wat het ze opleveren, wat deze (ex)deelnemers verder nog ondernemen om met hun financiële situatie om te (leren) gaan, en hoe hun sociale omgeving en achtergrond hierbij een rol spelen. 
Lees meer >>

* Crafting Resilience

‘Crafting Resilience’ explores how new governmental assemblages of state and semi-state actors, social entrepreneurs, community organisations and individual citizens seek to overcome social disparities and create social resilience, especially in communities most vulnerable to marginalization. We offer two research traineeships within the project for people with a sufficient command of Dutch.
Read more >>

* Uitdagingen op School

Op een grote basisschool in het Laakkwartier is sprake van verschillende uitdagingen, zoals een lerarentekort in het team, maar ook een grote populatie leerlingen die onvoldoende Nederlands spreekt om de lessen te kunnen volgen, een groot verloop van leerlingen en meer. Het doel van dit onderzoek is middels participatief actie-onderzoek het ecologische system van de basisschool in kaart te brengen, en positieve veranderingen in de school te realiseren, in zowel het werk- als leerklimaat.
Lees meer >>

This website uses cookies.