Universiteit Leiden

nl en

Vinden en regelen

Een stage of onderzoeksproject in het buitenland is niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar ook een verrijking van je cv. Omdat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt zien veel werkgevers buitenlandervaring als een pluspunt. Hoe je een stage of project in het buitenland regelt, lees je hier.

Informatie over de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen of deel te nemen aan een project vind je op het tabblad van je faculteit of opleiding.

Bestemming nakijken

Voordat je start met het zoeken naar een stageplek in het buitenland, moet je de bestemming eerst nakijken op veiligheid op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is enkel toegestaan om naar een veilig gebied af te reizen en stage te lopen.

Check de randvoorwaarden en eisen

In de Regeling stage in de bachelor en de Regeling stage in de master en research master vind je alle informatie over de eisen die we stellen aan stageopdrachten, hoe je beoordeeld wordt en wat jouw verantwoordelijkheden zijn. Dit geldt voor alle stages – ook die in het buitenland.

Vind je stage

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats in het buitenland. Begin daarom op tijd met zoeken. De Career Service helpt je graag op weg met stagevoorlichtingsbijeenkomsten en praktische informatie.

Regel je geldzaken

Van vliegtickets tot levensonderhoud: stage lopen in het buitenland is meestal niet goedkoop. Misschien kom je in aanmerking voor een beurs. Kijk op tijd of er een mogelijkheid is die bij jou past. Vaak gelden er specifieke eisen en deadlines voor het aanvragen van een beurs.

Voor vertrek

Voordat je aan je stage kunt beginnen, moet je een aantal praktische zaken regelen:

  • Vraag indien nodig een visum aan
  • Vind een plek om te wonen
  • Check of je goed verzekerd bent
  • Ga naar de maandelijkse bijeenkomst Gezondheid en Veiligheid

Veiligheid

Wij willen niet dat jij in het buitenland onnodige risico’s loopt. Houd daarom de reisadviezen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken scherp in de gaten. Je mag geen stage lopen in een gebied met een negatief reisadvies. Lees hierover ook onze Regeling studeren in het buitenland.

Vragen?

Heb je een vraag of heb je advies nodig? De stagecoördinatoren staan voor je klaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.