Faculty club
De Faculty Club is sinds de oprichting in 1998 niet meer weg te denken uit de universitaire gemeenschap. De Faculty Club is gevestigd in het Academiegebouw.
Restaurant en Brasserie
Faculty Club Restaurant
Het Restaurant is een van de paradepaardjes van de Faculty Club en is geschikt voor recepties, buffetten of diners. Maar je kunt er ook in historische ambiance à la carte lunchen of dineren.
Het restaurant is vooral voor grotere groepen geschikt. Reserveren vooraf is dan wel nodig.
Faculty Club Brasserie
Deze sociëteit is een uitstekende plek voor een informeel samenzijn. De Brasserie heeft een flexibele opstelling van zitjes en tafeltjes en bij de bar staan comfortabele barkrukken. Van 's ochtends tot 's avonds is de brasserie geopend voor een latte macchiato, een broodje mozzarella of een biertje. In de Faculty Club Brasserie kun je ook à la carte lunchen of dineren, en borrelen.
Menu’s
Het à la carte menu van de Faculty Club Brasserie en het Restaurant wisselt elke twee weken. Naast het à la carte menu kun je ook een keuze maken uit de standaard taarten, broodjes of borrelhapjes.
Meer informatie, menu's en reserveren
Afstuderen
In stijl gestudeerd? Dan ook in stijl afstuderen! Je kunt je afstudeerborrel geven in de bakermat van de Universiteit Leiden: de Faculty Club in het Academiegebouw. Speciaal voor afstudeergelegenheden zijn een drietal arrangementen samengesteld. Voor alle arrangementen geldt een minimum van 10 personen.
Ochtendglorie
10,30 euro per persoon
- Glaasje prosecco
- Petit four met universiteitslogo
- Diverse luxe koffie- en theesoorten
Bruisende brunch
15,50 euro per persoon
- Glaasje prosecco
- Heldere bouillon
- Finger sandwiches: eiersalade, zalm & roomkaas
- Minibolletje met peperpaté
- Diverse luxe koffie- en theesoorten
UniversiTea
17 euro per persoon
- Glas prosecco
- Koffie en thee
- Jus d’orange
- Luxe plat en bruisend water
- Scones met clotted cream
- Diverse soorten muffins met marmelade
- Rijkelijk belegde sandwiches
- Bonbons en friandise
- Zoute koekjes
Ambachtelijk en duurzaam
In de keuken van de Faculty Club wordt ernaar gestreefd om zo veel mogelijk gebruik te maken van verse ambachtelijke producten, die op een duurzame manier worden verkregen.
De leveranciers hebben veel ambachtelijke en biologische producten in hun assortiment. De keuze voor natuurlijke kwaliteitsproducten gaat verder dan alleen het vlees en de vis. Ook de zuivelproducten, groente en fruit, brood en gebak en zelfs de wijnen worden zo veel mogelijk bij betrouwbare adressen gehaald. Dit komt niet alleen de smaak van de producten ten goede, het eten is ook gezonder.
Universitair Facilitair Bedrijf
Alle restauratieve voorzieningen van de Universiteit Leiden worden beheerd door het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB).