Universiteit Leiden

nl en

Na je terugkomst

Na terugkomst van je buitenlandperiode zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen.

Transcript

Wil je de vakken die je volgt aan de buitenlandse universiteit laten meetellen voor je studie aan de Universiteit Leiden? Zorg er dan voor dat je behaalde studiepunten worden erkend. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je een transcript krijgt van alle vakken die je in het buitenland gevolgd hebt. Het transcript worden over het algemeen verstuurd naar de Universiteit Leiden.

Verslag

Als je terugkomt van je studieperiode in het buitenland vragen we je om een verslag te schrijven over je ervaringen (download het Study Abroad Report). Niet alleen om te vertellen hoe leuk je het hebt gehad, maar ook om praktische informatie over je verblijf of andere zaken waar je tegenaan bent gelopen te delen, en om tips te geven over bijvoorbeeld het regelen van huisvesting. Zo help je toekomstige studenten die naar dezelfde universiteit willen gaan alvast een beetje op weg.

Dit verslag is ook heel belangrijk als je aan het Erasmus+programma deelneemt. Je hebt het namelijk nodig om de Erasmusbeurs te krijgen. Direct na afloop van je buitenlandverblijf moet je daarvoor twee dingen inleveren:

  1. Het statement of host institution
  2. Een verslag 

Dit zijn belangrijke documenten, die – wanneer niet tijdig ingeleverd – bepalend zijn voor het ontvangen van je beurs. Zorg ervoor dat de partneruniversiteit het statement of host institution voor je vertrek invult. Bij verlies kun je een nieuw exemplaar opvragen via outbound@sea.leidenuniv.nl. Op basis van alle ontvangen formulieren levert de Universiteit Leiden Nuffic aan het einde van het studiejaar een financiële rapportage. Deze financiële rapportage is bepalend voor het totaalbedrag dat te besteden is.

Welcome Back meeting

Alle terugkomers worden uitgenodigd voor de Welcome back meeting. Tijdens deze bijeenkomst heb je de kans om je ervaringen te delen met je studiegenoten en met de Universiteit Leiden.

In je CV zetten

Studenten met internationale ervaring hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt, zo blijkt uit onderzoek. Daarom wil je potentiële werkgevers graag laten zien dat je in het buitenland gestudeerd hebt en wat die werkgever daaraan heeft. Wil je weten hoe je de opgedane vaardigheden terug kunt laten komen op je CV? Of wil je erachter komen welke vaardigheden en kennis je nog meer hebt opgedaan in het buitenland? Neem dan een kijkje op de LU Career Zone of maak een afspraak bij de Studenten Loopbaan Service!

ISN Leiden

Het International Student Network (ISN) Leiden is een netwerk van alle buitenlandse studenten die aan de Universiteit van Leiden studeren, of ze nu een gehele studie doen of slechts een paar vakken volgen. Omdat je zelf naar het buitenland bent geweest weet je hoe het is om naar een vreemd land en een nieuwe universiteit te gaan. Je bent daarom de aangewezen persoon om deze studenten als ISN-mentor te begeleiden. Ga naar de website van ISN Leiden om te zien hoe je je voor het mentorprogramma kunt opgeven.

Terugkomst

Studieverslag

Binnen één maand na terugkeer dien je via het online systeem een 'Study Abroad Report' (=studieverslag) over je studieverblijf up te loaden. Dit report dient in het Engels geschreven te worden. Wanneer dit verslag niet is ontvangen dan worden je cijfers (nog) niet omgezet! BIO ontvangt automatisch het report vanuit de database per email).  

Probeer zo uitgebreid mogelijk de vragen voor het verslag te beantwoorden en waar mogelijk foto's te gebruiken.

Wanneer je niet wilt dat je verslag op Blackboard gepubliceerd wordt, vermeldt dit dan in je report.

Cijfers inleveren

Lever bij terugkomst je originele cijferlijst in bij Bureau Internationaal Onderwijs (C0.03). Deze cijferlijst dient ondertekend te zijn met een handtekening én stempel van de buitenlandse universiteit. Wij maken er een gecertificeerde kopie van zodat je het origineel kunt houden. Soms stuurt de partneruniversiteit de cijferlijst zelf naar ons op.

Bureau Internationaal Onderwijs zet daarna, via door de examencommissie vastgestelde cijferomzettingen*, de behaalde buitenlandse cijfers om naar Leidse cijfers en maakt hier een puntverklaring van. Deze verklaring wordt vervolgens doorgestuurd naar het OIC; het OIC verwerkt de cijfers in USIS.

Je kunt deze cijfers:

  • als getuigschrift laten opnemen (dit kun je schriftelijk bij het OIC aanvragen en kan ook nog nadat je, je bachelor of master diploma hebt aangevraagd)
  • als vrije keuzeruimte gebruiken (je geeft deze optie door aan BIO vóór vertrek en geeft dit ook nog eens aan tijdens het aanvragen van je afstuderen bij het OIC)
  • als equivalent vak gebruiken (vakken die de verplichte Leidse vakken vervangen, voor de master maximaal 10 ECTS) (overleg het bewijs dat je hiervoor hebt ontvangen van de desbetreffende docent of studieadviseur met het Bureau Internationaal Onderwijs vóór vertrek.
  • Cijfers behaald in het buitenland kunnen alleen omgezet worden als zij binnen de Leidse inschrijfperiode vallen, zorg dus dat je ingeschreven blijft staan tijdens je buitenlandperiode.

* vanaf 19/20 worden in het buitenland behaalde vakken naar "voldaan"omgezet (de cijferomzetting komt daarmee te vervallen)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie