Universiteit Leiden

nl en

Stage, onderzoek en veldwerk

Alle faculteiten, en sommige opleidingen, hebben hun eigen richtlijnen en procedures rondom stage, onderzoek en veldwerk in het buitenland. Bekijk het tabblad van je faculteit en opleiding voor meer informatie of bespreek het met de facultaire buitenlandcoördinator.

Waarheen?

Student Research Mobility Programme

Een mogelijkheid om in het buitenland onderzoek te doen, is via STREAM (Student Research Mobility Programme). Dit is een uitwisselingsprogramma tussen de Universiteit Leiden en zes Europese universiteiten uit de LERU (League of European Research Universities).

Negatief reisadvies? Check je bestemming

Je kunt voor stage, onderzoek of veldwerk niet naar een land waarvoor een negatief reisadvies geldt. Check hier of je bestemming veilig is. In de kaart van het land staat een kleurcode. Als je bestemming code rood of oranje heeft, mag je er niet naartoe.

Meer informatie

Lees meer over een stage, onderzoek of veldwerk in het buitenland.

Foto: Harriët Meiborg

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft geen structurele samenwerkingsovereenkomsten met buitenlandse bedrijven en bemiddelt officieel niet in stages.

Wil je een stage lopen in het buitenland? Dan dien je zelf contact op te nemen met de stagecoördinator van de afdeling of het instituut en/of de organisatie die een stage aanbiedt. Heb je een stageplek gevonden in het buitenland, dan dien je zelf contact op te nemen met de stagecoördinator van de organisatie waar je stage gaat lopen.

Als je ervoor kiest om deze stage in Europa te doen, kun je in aanmerking komen voor een beurs

Als je ervoor kiest om deze stage in Europa te doen, kun je in aanmerking komen voor een Erasmus beurs. Dit houdt in dat je deel uitmaakt van het Erasmus programma, net zoals studenten die aan Europese universiteiten gaan studeren. De stage dient geregeld te worden door de student zelf.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie