Universiteit Leiden

nl en

Regelen na terugkomst

Corona

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid als je een verblijf in het buitenland plant. Door de adviezen en richtlijnen over Gezondheid en Veiligheid op te volgen, voorkom je (financiële) risico’s zoveel mogelijk. Twijfel je of het verstandig is om in deze tijd voor je studie naar het buitenland te gaan? Lees het advies van de universiteit.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen over studeren in het buitenland & corona.

Verslag

Weet je nog hoe benieuwd je was naar de ervaringen van andere studenten toen jij je oriënteerde op een verblijf in het buitenland? Nu kun jij andere studenten helpen. Jouw tips en ervaring zijn een geweldige bron van informatie voor andere studenten die overwegen om naar dezelfde universiteit te gaan.

 • Schrijf zodra je terugkomt een verslag over je verblijf, in het Engels. Maak gebruik van dit template. 
 • Upload het verslag binnen een maand na je terugkomst in het study abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail.
 • Let op: je eventuele recht op een beurs kan vervallen als je het verslag niet op tijd inlevert.

Cijferlijst en studiepunten

Heb je voor vertrek toestemming gekregen om je studiepunten mee te laten tellen voor je studie in Leiden (zie ‘Regelen voor vertrek - Vakken laten goedkeuren’)? Dan moet je deze na je terugkomst laten erkennen. 

 • Upload de cijferlijst van je gastuniversiteit in het study abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail. Als je gastuniversiteit in plaats daarvan je cijferlijst rechtstreeks naar de Universiteit Leiden stuurt, uploaden wij deze voor je en laten we je dit weten.
 • Ga na of er bij jouw faculteit aanvullende acties nodig zijn. Bekijk hiervoor het tabblad van je faculteit of opleiding of vraag het na bij je buitenlandcoördinator.

Het kan een paar weken duren voor je gastuniversiteit je cijferlijst stuurt. Heb je hem 12 weken na het eind van je studie in het buitenland nog niet ontvangen? Neem dan contact op met je buitenlandcoördinator.

 Of je studiepunten inderdaad erkend zijn, kun je zien in uSis of navragen bij de onderwijsadministratie.

Help andere studenten op weg

Met jouw ervaring kun je toekomstige uitwisselingsstudenten op verschillende manieren op weg helpen naar hun buitenlandavontuur. Zo kun je meedoen aan:

 • Het Predeparture-event (universiteitsbrede uitwisseling)
  Ontmoet studenten die naar jouw gastuniversiteit gaan en vertel ze over jouw ervaringen. Het Predeparture-event vindt plaats in april.
 • Het Study Abroad Festival
  Deel je ervaringen met studenten die zich oriënteren op een uitwisseling. Het Study Abroad Festival vindt plaats in oktober.
 • De Study Abroad Foto- en Videowedstrijd
  Leg jouw ervaringen vast op beeld en win!

Als je op uitwisseling bent geweest, ontvang je vanzelf een uitnodiging om hieraan deel te nemen.

International Student Network

Wil je na je terugkomst deel blijven uitmaken van de internationale studenten-community? Sluit je aan bij het International Student Network Leiden. Een kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en dat internationale gevoel nog even vast te houden!

Bekijk ook het tabblad van je faculteit of opleiding

Als je voor jouw faculteit of opleiding aanvullende acties moet ondernemen na je terugkomst, lees je dat op het tabblad van je faculteit of opleiding

Foto: Fabianne Nagtegaal

Verslag

Weet je nog hoe benieuwd je was naar de ervaringen van andere studenten toen jij je oriënteerde op een verblijf in het buitenland? Nu kun jij andere studenten helpen. Jouw tips en ervaring zijn een geweldige bron van informatie voor andere studenten Psychologie die overwegen om naar dezelfde universiteit te gaan.

 • Schrijf zodra je terugkomt een verslag over je verblijf, in het Engels. Maak gebruik van dit sjabloon.
 • Upload het verslag binnen een maand na je terugkomst in het Study Abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail.
 • Let op: je eventuele recht op een beurs kan vervallen als je het verslag niet op tijd inlevert.

Cijferlijst

Upload de cijferlijst van je gastuniversiteit zodra je hem ontvangt in het Study Abroad-portaal, onder ‘Upon your return’. Je krijgt hierover kort voor je terugkeer een herinnering per e-mail. Als je gastuniversiteit in plaats daarvan je cijferlijst rechtstreeks naar de Universiteit Leiden stuurt, uploaden wij deze voor je en laten we je dit weten.
Het kan een paar weken duren voor je gastuniversiteit je cijferlijst stuurt. Heb je hem 12 weken na het eind van je studie in het buitenland nog niet ontvangen? Neem dan contact op met je buitenlandcoördinator.

Laat je studiepunten erkennen

Heb je voor vertrek goedkeuring gekregen om de studiepunten die je in het buitenland haalt, mee te laten tellen voor je studie in Leiden? Laat je studiepunten dan erkennen door een aanvraag voor erkenning van je studiepunten in te dienen. 

Stappenplan aanvraag erkenning studiepunten

 1. Cijferlijst uploaden in het Study Abroad Portaal
  a. Indien je je cijferlijst direct van je gastuniversiteit krijgt, upload je deze in het Study Abroad-portaal, onder ‘Upon your return’.  

  b. Indien je gastuniversiteit je cijferlijst naar Universiteit Leiden stuurt, vraag je gastuniversiteit dan om het bij voorkeur per e-mail te sturen naar exchangepsy@fsw.leidenuniv.nl of via post naar het volgende adres:
  Universiteit Leiden
  Faculteit Sociale Wetenschappen
  Instituutsbureau Psychologie
  t.a.v. F. Weekenstroo/ R. de Bree
  PO box: 9555
  2300 RB Leiden
  The Netherlands

  Zodra wij je cijferlijst hebben ontvangen, zullen wij het uploaden in het Study Abroad Portaal. Vlak voordat je terugkomt ontvang je een e-mail met verdere instructies. 
   
 2. Vul het aanvraagformulier in. Neem de titels letterlijk over van de cijferlijst.
   
 3. Stuur het aanvraagformulier naar je buitenlandcoördinator per email exchangepsy@fsw.leidenuniv.nl.
   
 4. Dien een verzoekschrift van het type ‘extern onderwijs’ in.
   
 5. Zodra de buitenlandcoördinator je cijferlijst en het aanvraagformulier heeft ontvangen, worden de behaalde studiepunten indien nodig omgerekend. De cijfers worden niet omgerekend maar behaalde vakken verschijnen met een ‘voldoende’ in uSis. Studiepunten kunnen pas in uSis worden bijgeschreven als je een verzoekschrift hebt ingediend.

Wacht niet te lang
Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanvragen van erkenning voor de behaalde studiepunten. Studeer je op korte termijn af en wil je de cijfers mee laten tellen? Doe dit dan zo snel mogelijk na terugkomst, zodat je zeker weet dat de vakken op tijd worden bijgeschreven.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.