Universiteit Leiden

nl en

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland is een geweldige manier om je horizon te verbreden. Het is goed voor je academische vorming en je persoonlijke ontwikkeling. Je doet allerlei nieuwe ervaringen op en leert je staande te houden in een andere omgeving. Een verblijf in het buitenland is ook goed voor je cv. Omdat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt, zien veel werkgevers buitenlandervaring als een pluspunt.

Corona

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid als je een verblijf in het buitenland plant. Door de adviezen en richtlijnen over Gezondheid en Veiligheid op te volgen, voorkom je (financiële) risico’s zoveel mogelijk. Twijfel je of het verstandig is om in deze tijd voor je studie naar het buitenland te gaan? Lees het advies van de universiteit.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen over studeren in het buitenland & corona.

Je kunt op verschillende manieren studeren in het buitenland:

 • Uitwisseling
  Studeer aan een van de partnerinstituten van de Universiteit Leiden via een uitwisselingsprogramma.
   
 • Zelfstandig studeren in het buitenland
  Voor studenten die buiten een uitwisselingsprogramma om in het buitenland willen studeren, bijvoorbeeld aan een universiteit waar de Universiteit Leiden geen overeenkomst mee heeft.
   
 • Andere studieactiviteiten in het buitenland
  Afhankelijk van je opleiding kun je verschillende andere studieactiviteiten doen in het buitenland, zoals stages, onderzoek, veldwerk of summer schools.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.