Universiteit Leiden

nl en

Diploma-uitreiking

Bij het behalen van je bachelor- of masterdiploma hoort een feestelijke diploma-uitreiking. Sommige opleidingen hebben ook een speciale diploma-uitreiking voor de propedeuse, of voor andere belangrijke momenten tijdens je studie.

De diploma-uitreiking wordt altijd via je faculteit of opleiding geregeld.

Propedeuse

Heb je alle 60 ECTS uit je eerste jaar gehaald dan heb je je propedeuse Bestuurskunde behaald.

Het Instituut Bestuurskunde heeft geen propedeuse uitreikingsceremonie. In het najaar van het opvolgende collegejaar krijgen de studenten die hun propedeuse in één jaar gehaald hebben bericht dat zij hun propedeuse kunnen ophalen bij de balie van het OSC.

Ouderejaars
Ben je ouderejaars bachelor student en heb je na behaalde tentamens alsnog je propedeuse behaald? Stuur dan een e-mail naar het OSC zodat we je voor de propedeuse kunnen diplomeren.

Het bachelor examen

Het bachelor examen bestaat uit de uitreiking van het Bachelordiploma. Nadat je je Bachelordiploma hebt aangevraagd en door het OSC bent gediplomeerd, ontvang je enkele weken voor de uitreikingsdatum persoonlijk bericht over hoe laat en waar je wordt verwacht.  

De eerstvolgende uitreiking zal plaatsvinden op woensdag 9 december 2020. Houd er rekening mee dat dit nog gewijzigd/gecanceld kan worden in verband met de coronamaatregelen.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn kan je je diploma op komen halen bij de balie van het OSC tijdens openingstijden. Bij hoge uitzondering kan het diploma door ons per post verstuurd worden, dit is volledig op risico van de student. Het diploma kan maar eenmaal door het OSC uitgegeven worden

Diplomadatum
Als diplomadatum geldt de laatste werkdag van de maand waarin je het laatste vak hebt behaald. Vanaf de eerste van de daarop volgende maand kun je je via Studielink uitschrijven. Doe dit uiterlijk op de laatste dag van de maand waarin je het laatste vak hebt behaald. Daarna ben je geen collegegeld meer verschuldigd.​

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.