Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Binnenkort begint jouw studententijd aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Start je bacheloropleiding goed

Van harte welkom bij de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen! Je hebt vast allerlei vragen over de start van je studie. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Al het onderwijs vindt on campus plaats, voornamelijk in de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) en soms in andere universitaire gebouwen, zoals het Gorlaeusgebouw.

In de Studiegids staat per vak een uitgebreide beschrijving van de inhoud, literatuur en onderwijs- en toetsvorm. Daarnaast heeft ieder vak een eigen module met meer informatie in de digitale leeromgeving Brightspace. Het digitale rooster 2022-2023 van alle vakken vind je in MyTimetable. Eventuele wijzigingen worden hierin bekend gemaakt, dus raadpleeg het rooster regelmatig

Voor alle vakken moet je je inschrijven via MyStudymap. Dit doe je twee keer per jaar: één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 1 (d.w.z. blok 1 en blok 2) en één keer voor de vakken die je wilt volgen in semester 2 (blok 3 en blok 4).

Door je in te schrijven voor het vak sta je automatisch ook ingeschreven voor de Brightspacemodule én voor de eerste tentamengelegenheid van dat vak. Wie niet ingeschreven is voor een vak heeft dus ook geen toegang tot de Brightspacemodule en kan niet deelnemen aan de eerste tentamengelegenheid van dat vak.

LET OP: in het eerste jaar van de Bachelor Pedagogische Wetenschappen schrijven wij je in voor alle vakken. Je staat dan ingeschreven voor de hoor- en werkcolleges, voor de Brightspacemodules en voor de eerste tentamengelegenheden van deze vakken. Mocht je een vak onverhoopt niet bij het eerste tentamengelegenheid hebben gehaald, dan moet je je wel zelf inschrijven voor de herkansing van dat vak in MyStudymap. Het inschrijven voor tentamens en herkansingen is verplicht, dus vergeet dat niet. Zonder inschrijving kun je niet deelnemen.

Lees meer over inschrijven voor vakken en tentamens ››

Alle boeken die je aan moet schaffen voor jaar 1, semester 1 van de Bachelor Pedagogische Wetenschappen vind je in de webshop van Studievereniging Emile. Als je lid wordt van Studievereniging Emile, kun je je studieboeken met korting aanschaffen via hun webshop. De boeken staan ook in de vakbeschrijvingen in de Studiegids. Je kunt de studieboeken natuurlijk ook bestellen bij de boekhandel.

Studievereniging Emile is een vereniging voor alle studenten Pedagogische Wetenschappen in Leiden. Zij organiseren excursies, activiteiten en reizen. Als je lid wordt van Emile, krijg je 10% korting op je studieboeken.

Bovendien organiseert Emile een kennismaking voor nieuwe studenten: lees alle informatie over de speciale eerstejaarsactiviteit in onderstaande brochure. Je kunt Emile ook volgen op Facebook en Instagram.

In deze pdf lees je alles over de studievereniging Emile ››

Natuurlijk! Het Instituut Pedagogische Wetenschappen heeft een Opleidingscommissie (OCP). Hierin denken en adviseren studenten en docenten met elkaar over onderwijszaken. De OCP geeft gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van het onderwijs, de inhoud en de opbouw van het onderwijsprogramma en over de onderwijsfaciliteiten. Ieder jaar zijn er verkiezingen voor de studentleden van de OCP.

Het Instituut Pedagogische Wetenschappen geeft een Wegwijsboekje uit. Hierin vind je allerlei informatie die je kan helpen snel je weg te vinden binnen het Instituut Pedagogische Wetenschappen en de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW).

Download de Wegwijzer Pedagogische Wetenschappen ››

Alles wat je moet weten over het Bindend Studieadvies (BSA) vind je in deze brochure

Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) op de begane grond van de faculteit is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen. De medewerkers van het OSC helpen je meteen. Ook de studieadviseurs van Pedagogische Wetenschappen staan altijd voor je klaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.