Universiteit Leiden

nl en

Welkom bij de Universiteit Leiden

Binnenkort begint jouw studententijd aan de Universiteit Leiden. Op het tabblad van je faculteit of opleiding lees je wat je moet doen om snel je weg te vinden en je optimaal voor te bereiden.

Welkom bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Alle informatie die je nodig hebt om bij je nieuwe opleiding te beginnen vind je op het opleidingstabblad.

Staat er nog niets of heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met de studieadviseur of -coördinator van jouw opleiding. Contactinformatie per opleiding vind je in de organisatiegids.

Veelgestelde vragen over de start van de studie Wiskunde

Is er een introductieprogramma van de opleiding?

Ja. De opleiding Wiskunde een introductieprogramma. 

Tijdens deze bijeenkomst wordt de gang van zaken bij de opleiding verder toegelicht. Normaalgesproken wordt er tijdens deze dag ook een groepsfoto gemaakt van alle eerstejaarsstudenten Wiskunde. De foto kun je later terugvinden bij de opleiding en de Facebookpagina van de faculteit. 

Daarnaast organiseert de studievereniging een introductieweekend met de eerstejaars van de opleidingen Informatica, Natuurkunde, Sterrenkunde en Wiskunde. Voor dit eerstejaarsweekend krijg je na je inschrijving bij de universiteit informatie thuisgestuurd.

Mijn eerste college: wanneer is dat en waar?

Op vrijdag 2 september heb je je introductiecollege om 13:15 uur, in zaal C3 van de Gorleaus Collegeschotel.  

Dubbelstudenten worden aangemoedigd naar beide introductiecolleges te gaan.

Waar vind ik de studiegids en het collegerooster?

Alle vakbeschrijvingen kun je vinden in de Studiegids. In de Studiegids onder het menu rechts vind je handige links naar meer informatie.
Het rooster vind je in MyTimeTable. Je hoeft niet in te loggen, je kunt op de knop "rooster toevoegen" klikken, en dan een studieprogramma toevoegen. Kies hier dan voor "Wiskunde Bachelor jaar 1 semester 1".

Moet ik mij nog ergens (na-)inschrijven?

Het is nodig en voldoende om je via Studielink aan de Universiteit Leiden voor de opleiding Wiskunde te hebben ingeschreven. Meer weten? Kijk op studereninleiden.nl

Hoe moet ik mij aanmelden voor werkgroepen?

Voor alle vakken moet je je in de eerste weken van het semester aanmelden via het universitaire systeem MyStudyMap. Nadere informatie hierover is te vinden op de facultaire informatiepagina. Dit gaat allemaal met je ULCN account, waarvan je de gegevens thuisgestuurd krijgt.

Waar koop ik mijn studieboeken en onderwijsmaterialen?

De studievereniging De Leidsche Flesch organiseert een boekenverkoop, waar de leden met korting de boeken die ze nodig hebben aan kunnen schaffen. In de zomervakantie krijg je na je inschrijving bij de universiteit een informatiebrief van De Leidsche Flesch thuisgestuurd. Als je dan lid wordt van De Leidsche Flesch (via het online inschrijvingsformulier) krijg je automatisch een e-mail met meer informatie over het bestellen van je boeken.
Als je vragen over deze boekverkoop hebt, kun je die per mail sturen aan De Leidsche Flesch.

Hoe kan ik mijn deficiënties wegwerken?

Als er sprake is van een deficiëntie, zoals het missen van Wiskunde B in het vakkenpakket, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de studieadviseur.

Is er een kennismakingsprogramma van mijn studievereniging?

Ja. De studievereniging De Leidsche Flesch organiseert ieder jaar een eerstejaarsweekend voor alle eerstejaars Wiskunde, Informatica, Natuurkunde en Sterrenkunde. Of dit weekend dit jaar doorgaat, hangt af van de dan geldende Coronamaatregelen. Op dit gezellige weekend leer je niet alleen de eerstejaars van Wiskunde beter kennen, ook kun je zo mensen van de andere opleidingen leren kennen. Voor dit eerstejaarsweekend krijg je na je inschrijving bij de universiteit informatie thuisgestuurd.

Hoe kom ik aan een computeraccount?

Een computeraccount en de bijbehorende informatie krijg je tijdens de eerste collegeweek.

Hoe kom ik aan meer informatie?

Voor informatie en vragen over de opleiding Wiskunde kun je per mail contact opnemen met de voorlichtingscommissie.
Meer informatie over de studievereniging kun je vinden op de website, maar je kunt natuurlijk ook je vragen mailen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.