Universiteit Leiden

nl en

Studieplan

Sommige opleidingen willen samen met jou je studievoortgang na je eerste studiejaar in de gaten houden aan de hand van een persoonlijk studieplan, dat je zelf opstelt.

Het invullen van een studieplan moet je stimuleren om je studie na het eerste jaar goed en doordacht te vervolgen. Als eerste- en tweedejaarsstudent maak je dan een studieplan voor respectievelijk je tweede en derde studiejaar.

Studieplan

Het studieplan is een belangrijk instrument om studenten te ondersteunen bij het succesvol volgen en tijdig afronden van hun studie. Alle studenten van de bacheloropleiding Natuurkunde maken een studieplan voor respectievelijk hun eerste, tweede en derde studiejaar. Bij het maken van een studieplan kun je kijken naar zaken als:

  • Zijn er nog vakken uit het eerste jaar die ik moet halen?
  • Wil en kan ik al een bepaalde richting keizen binnen mijn studie?
  • Zijn er extra vakken die ik wil volgen?
  • Wat is de beste planning voor dit alles?

 

Inschrijven voor alle studieactiviteiten (tentamens/hertentamens) in uSis: de verplichte vakken en de invulling van de keuzeruimte, mogelijk aangevuld met het honoursonderwijs of eventueel de vakken uit de propedeuse die je nog moet halen. Je schrijft je in voor het gehele studiejaar.

Let wel: de inschrijving sluit 10 kalenderdagen voor de datum van het (her)tentamen! 
Lees hier hoe je je inschrijft voor studieactiviteiten.

Een uitgebreide handleiding vind je hier.

Voor het derde studiejaar maak je een studieplan door het studieplanformulier in te vullen. Hieronder de formulieren voor solo Natuurkunde en dubbelstudenten Natuur-en Sterrenkunde en Natuurkunde-en Wiskunde.In tab 2 van het formulier vind je de instructies. Dit formulier dien je in bij je studieadviseur. Als je dubbelstudent bent, wordt het studieplan per opleiding bekeken door de desbetreffende studieadviseur.   Voor meer informatie over afstuderen, ga naar 'Aanvragen afstuderen'

Studieplanformulier Natuurkunde
Studieplanformulier Natuurkunde/Sterrenkunde*
Studieplanformulier Natuurkunde/Wiskunde*  
Fill the appropiate template and save it as Lastname,Firstname20-21.xls

You may edit the study plan forms to match your program –add or remove rows, specify any extra courses.

* de studieadviseur tekent enkel voor het deel dat voor zijn/haar opleiding relevant is. Zorg ervoor dat het studieplan door beide studieadviseurs worden ondertekend.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.