Universiteit Leiden

nl en

Overige faciliteiten

Overige onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten

Sommige faculteiten en opleidingen bieden speciale onderwijs- en onderzoeksruimten en andere studiefaciliteiten aan. Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor meer informatie.

Overige praktische faciliteiten

Gevonden voorwerpen

Iets kwijtgeraakt op of rond de universiteit? Kijk op iLost. Zie je je verloren voorwerp? Klik op 'claim voorwerp', beantwoord de controlevragen en haal het voorwerp op of laat het naar je opsturen. Voorwerpen worden maximaal drie maanden bewaard, met uitzondering van waardevolle spullen (meer dan €450), die bewaren we maximaal een jaar.

Vragen over verloren voorwerpen? Neem contact op met de Servicedesk van het betreffende universiteitsgebouw.

Anatomisch Museum

Sinds 2007 staan ruim 800 anatomische preparaten en modellen opgesteld in het onderwijsgebouw van het LUMC. Het Anatomisch Museum ondersteunt het medisch onderwijs en biomedisch onderwijs in Leiden.

Ruimtes en studieplekken

De onderwijsruimtes zijn verspreid over drie gebouwen die door loopbruggen met elkaar zijn verbonden: het ziekenhuis aan de Albinusdreef (gebouw 1), het onderzoeksgebouw aan de Einthovenweg (gebouw 2) en het onderwijsgebouw aan het Hippocratespad (gebouw 3).

Studieplekken

In het LUMC zijn verschillende ruimtes waar je kunt studeren, waaronder de Walaeus-bibliotheek, ruimtes in de J1-zone, de K1-gang, het Paleijhs, de Foyer van Gebouw 3 en het restaurant. Deze ruimtes staan in het overzicht studieplekken LUMC, inclusief aanwezige voorzieningen en openingstijden. Je kunt ook de werkgroepruimtes in Gebouw 3 gebruiken als ze niet bezet zijn. 

Werkgroepruimtes

Voor het kleinschalig onderwijs zijn ongeveer 30 werkgroepruimtes beschikbaar op de 2e, 3e en 4e etage van gebouw 3. Iedere onderwijsruimte is voorzien van een computer en scherm voor het geven van presentaties.

Collegezalen

Het LUMC heeft zes collegezalen waar hoor- en responsiecolleges en  patiëntdemonstraties worden gegeven. Vijf zalen bevinden zich in gebouw 1. Alleen de Burumazaal (zaal 6) is in gebouw 3. Dit is de grootste collegezaal van het LUMC en biedt plaats aan 400 personen.

Vaardigheden Onderwijsruimtes

Op de 4e, 5e, 6e en 7e etage van gebouw 3 zijn speciale units voor vaardighedentraining.

Practicumruimtes

Het LUMC heeft 5 practicumruimtes, gehuisvest in gebouw 2.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.