Universiteit Leiden

nl en

Studieverenigingen

Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen je vakgebied te combineren met gezelligheid.

De meeste opleidingen hebben een eigen studievereniging.

Een studievereniging is een vereniging voor en door studenten die dezelfde studie of afstudeerrichting volgen of studieinteresse delen. 

Activiteiten

Een studievereniging verzorgt studieverdiepende activiteiten, waaronder congressen, studiereizen en kantoorbezoeken. Ook organiseren zij lezingen en excursies en leveren zij lesboeken en oefententamens. Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid en worden er borrels, gala's en andere feesten georganiseerd. 

Structuur

Meestal bestaat de structuur uit een bestuur met daaronder een aantal commissies. Bestuursleden ontvangen normaal gesproken een beurs (bestuursmaanden), terwijl de overige actieve leden dit meestal vrijwillig doen. In sommige gevallen kunnen ook actieve leden bestuursmaanden krijgen. Dit wordt door het bestuur van de betreffende vereniging besloten.

Hiernaast vind je het overzicht van de Leidse juridische studieverenigingen. Er wordt ook enkele andere studentenorganisaties, die voor jou als rechten- of criminologiestudent relevante activiteiten organiseren, genoemd. Schroom niet contact met hen op te nemen als je bijvoorbeeld wilt deelnemen aan een door hen georganiseerde activiteit of erover denkt actief te worden binnen één van deze studieverenigingen of studentenorganisaties!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.