Universiteit Leiden

nl en

Studieverenigingen

Een studievereniging is een goede manier om activiteiten binnen je vakgebied te combineren met gezelligheid.

De meeste opleidingen hebben een eigen studievereniging.

Itiwana

Itiwana is een studievereniging verbonden aan het Instituut CA-OS die jou als student Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in contact brengt met je medestudenten, je bijstaat tijdens je studie (informatievoorziening, aanbieden van goedkope studieboeken en het organiseren van studio gerelateerde activiteiten) en je een leuke tijd biedt tijdens je studie.

Meer dan boeken lezen en tentamens...

Door zowel informatievoorziening over de studie en stages als leuke en interessante activiteiten, wordt antropologie studeren meer dan alleen boeken lezen en tentamens maken. Itiwana zet zich daarvoor in door het organiseren van gezellige borrels en feesten, interessante lezingen, veldwerkbijeenkomsten, buitenlandse reizen, excursies, boekenverkoop en het jaarlijkse terugkerende survivalweekend. Ook tijdens COVID organiseren we nog steeds veel van deze activiteiten, al dan niet online, dus aarzel zeker niet om te komen!

Tijdschriften en nieuwsbrieven

Itiwana geeft vier keer per jaar het Bulletin uit, met daarin allerlei nieuws en rubrieken over activiteiten rondom de vereniging.

Daarnaast komt de ICA, het semiwetenschappelijke tijdschrift van Itiwana, twee keer in het jaar uit. Beginnend antropologen, docenten antropologie, maar ook Itiwana-leden bespreken hierin interessante antropologische thema’s met hun vakgenoten.

Tot slot wordt er vier keer per jaar een alumni nieuwsbrief verstuurd, met daarin alle leuke en belangrijke activiteiten en ontwikkelingen voor onze alumni.

Website en Social Media

Op de Itiwana website vind je alle actuele informatie en foto's van de lezingen, feesten en andere event.

Op onze Instagram zal je ook veel informatie vinden die kan helpen met je studies of tips over hoe je je vrije tijd het best kan besteden, samen met veel leuke foto’s van de studievereniging en haar activiteiten.

Op Facebook zullen we al onze activiteiten delen en er is een besloten groep waar je informatie uit kunt wisselen met je mede-Iti's. Meld je aan zodat je niets hoeft te missen!
Facebook-groep Itiwana (besloten)

Itiwana bestuur 2020-2021

Interfacultair Etnologisch Dispuut WDO

Het WDO is een Interfacultaire Etnologische vereniging. Elke maand organiseert het bestuur van het WDO een activiteit rond antropologische thema’s zoals cultuur, gender of media. Op die manier kunnen studenten zich buiten de collegezalen verdiepen in antropologie en maatschappelijke problemen! Tijdens de activiteit is er altijd een moment van discussie. Maak je geen zorgen; dit zal nooit tot een verhit debat uitlopen. Het moment is bedoeld om onze gedachtes te delen over de behandelde stof en te reflecteren op de activiteit. De activiteiten van het WDO zijn gratis voor leden van Itiwana.

› www.wdoleiden.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.