Universiteit Leiden

nl en

Bestuursfuncties

Een bestuursfunctie tijdens je studie is een waardevolle manier om werkervaring op te doen en een onvergetelijke tijd te beleven met je studiegenoten en medestudenten.

Veel studenten kiezen ervoor om tijdens hun studie een bestuursfunctie op te pakken in een van de vele verenigingen en commissies die er in Leiden en Den Haag zijn.

Het is een waardevolle ervaring om al tijdens je studie werkervaring op te doen, omdat je veel kwaliteiten die ze op de arbeidsmarkt van je vragen hier al kunt ontwikkelen. Maak wel een goede planning en een afweging of het haalbaar is om in combinatie met jouw studie een bestuursfunctie op te pakken.

Financiële mogelijkheden

Als je studievertraging oploopt of een jaar met je studie stopt vanwege een bestuursfunctie bij een vereniging, dan heb je recht op financiële compensatie. Bekijk alle details rondom de bestuursbeurs.

Getuigschrift extracurriculaire activiteiten

De Universiteit Leiden heeft veel waardering voor studenten die bereid zijn om binnen de universitaire organisatie bestuurlijke taken te vervullen. De wijze waarop deze taken worden vervuld dragen bij aan het goed functioneren van de universiteit en aan de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten.

Om de waardering voor deze extracurriculaire inzet tot uiting te laten komen krijgt elke student een getuigschrift voor de periode dat deze activiteiten zijn verricht.

Aanvragen getuigschrift

In sommige gevallen krijg je het getuigschrift vanzelf thuisgestuurd, in andere gevallen kun je het aanvragen

Let op: je kunt pas een aanvraag doen na afloop van je bestuurswerkzaamheden.

Studeer je in het LUMC en heb je interesse in een bestuursfunctie? Dan zijn er twee mogelijkheden binnen de faculteit. Je kunt solliciteren op de functie van student-assessor, of voor een plek in het M.F.L.S.-bestuur. Solliciteren is elk jaar mogelijk, houd hiervoor de verschillende kanalen goed in de gaten. Wil je weten of een bestuursfunctie in het algemeen iets voor jou is? Dan kun je ook meedoen aan het join the board programma. 

Student-assessor

De student-assessor adviseert de decaan (Raad van Bestuur) over onderwijs- en studentenzaken en is voorzitter van de student-adviescommissie (SAC). Hij is aanwezig bij officiële gelegenheden zoals oraties. Verder werkt de assessor samen met de M.F.L.S. en de andere studentenvertegenwoordigers op facultair, universitair en landelijk niveau. Voor vragen over het onderwijs kun je altijd terecht bij de assessor via assessor@lumc.nl, kamer K1-97. 

M.F.L.S.-bestuur

Het M.F.L.S.-bestuur adviseert ook de Raad van Bestuur en zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast heeft de vereniging veel commissies die activiteiten organiseren om de band tussen studenten en docenten te versterken. Voor vragen kun je contact opnemen via info@mfls.nl of telefoonnummer 071-5264484. De locatie van het M.F.L.S. is K1-69.

Join the board programma

Ben je een student Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen (zowel bachelor als master) en aantoonbaar geïnteresseerd in een bestuurlijke carrière? Dan kan een Join the Board programma interessant zijn voor jou. In dit programma loop je enkele dagdelen mee met de leden van de Raad van Bestuur. Al doende maak je kennis met wat het besturen van een universitair medisch centrum inhoudt. Meer informatie: Lid Raad van Bestuur/Decaan LUMC en Secretaris van de Decaan, tel. 071 - 526 2559.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.