Huisvesting in Leiden of Den Haag

Je kunt er tijdens je studie voor kiezen om te gaan wonen in de stad waar je studeert. Wel zo gemakkelijk en gezellig voor je studentenleven.

Wonen in Den Haag

De gemeente Den Haag doet in samenwerking met Stichting DUWO veel voor de huisvesting van studenten. Het kamerbestand wordt nog steeds uitgebreid. Stichting DUWO heeft bijna 1500 kamers in beheer en bemiddelt ook voor kamers van particulieren. De medewerkers van DUWO kunnen je precies vertellen hoe het inschrijven, zoeken en toewijzen van kamers in z'n werk gaat.

DUWO Den Haag

Stamkartplein 98
2521 ER Den Haag
duwo.nl

Je kunt ook een kijkje nemen bij The Student Hotel of Van der Kraan makelaars.

Wonen in Leiden

Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar een kamer in Leiden. Je kunt via diverse websites zoeken in het kameraanbod, maar je kunt je ook inschrijven bij een kamerbemiddelingsbureau.

DUWO Leiden

livingtoday.nl

Landelijke kamerbemiddelingsbureaus en kamerwebsites

Landelijke kamerbemiddelingbureaus

Er zijn op internet diverse kamerbemiddelingsbureaus te vinden. Bij sommige aanbieders zijn er kosten aan de inschrijving verbonden. Lees daarom altijd eerst de algemene voorwaarden goed door.

Online kamerwebsites

Je kunt ook zelf op zoek naar een kamer. Er zijn genoeg online kamerwebsites, waarop het actuele aanbod van kamers in Leiden en Den Haag te vinden is.

Kamers in Nederland
Region Apartments
Pararius
Kamernet
Housing Anywhere
Rooming
Vestia
kamers.nl
huurwoningen.nl
kamer.nl
kamertje.nl

Tips voor het vinden van een kamer

• Informeer bij iedereen: vrienden, bekenden, maar ook bij je (nieuwe) studiegenoten.
  • Kijk naar advertenties in de krant of op prikborden in de supermarkt of bibliotheek.
  • Schrijf je in bij (niet commerciële) kamerverhuurbureaus (bijv. DUWO).
  • Benader woningbouwverenigingen (soms kun je een flat delen met anderen).
  • Zet zelf een advertentie.

Een kamer gevonden?

Heb je een adres gevonden, ga dan altijd zelf kijken en neem iemand mee. Maak van tevoren een lijstje met punten waar je op moet letten:

Huurtoeslag

Als je een woning huurt in Nederland en aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kun je huurtoeslag krijgen. De website van de Belastingdienst biedt alle informatie rondom deze voorwaarden en het aanvragen van huurtoeslag.

Functiebeperking

Als je een functiebeperking hebt, kunnen extra woonvoorzieningen nodig of fijn zijn. Kijk daarvoor op de huisvestingspagina onder ‘studeren met een functiebeperking’ of bezoek de studentendecanen van het Fenestra Disability Centre voor meer informatie.